ДруштвоИЗДВОЈЕНО

„МАРА И ДЕРВЕНТСКЕ ЛОЛЕ“ РАСПЈЕВАЛИ КОРИСНИКЕ „ЗЛАТНОГ ЛУГА“

Најпознатија изворна група из Дервенте „Мара и дервентске лоле“ данас је својим наступом развеселила кориснике Дома за старија лица „Златни Луг“.

Повод посјете била је Марина жеља да их развесели, јер се, како каже, често сјети драгих пријатеља који бораве у овој установи.
– Размишљала сам о овом дому и можда и ја једног дана будем живјела овдје. Наиме, нико са естраде још увијек није посјетио кориснике „Златног Луга“ па сам одлучила да будем прва. У овој установи тренутно борави много добрих домаћина код којих су „Мара и лоле“ пјевали на опроштајним вечерима, свадбама и крштењима. Наравно, међу њима су и наши посебно драги пријатељи, којих се често сјетим. Дошла сам данас са циљем да ме они виде, да ме не забораве, као да и ја видим драга лица и да се присјетимо успомена – рекла је Мара.
Отац Данијеле, власнице „Златног Луга“, Миленко Земуновић истакао је том приликом да се у овој установи непрестано труде да створе што угоднију кућну атмосферу.
– С обзиром да овдје бораве људи који су при крају животног вијека, свака посјета им је итекако значајна и важна, па тако и ова данашња. На самом почетку, када дођу код нас, већина корисника се осјећа усамљеним и напуштеним, међутим, када се привикну и стекну познанства онда мијењају мишљење у позитивном правцу. Организујемо разна славља, како би им вријеме било што квалитетније испуњено, попут прославе Нове године, празника и наравно рођендана. Такође, овдје су наступала и културно – умјетничка друштва, а имали смо и посјете ученика и малишана из вртића – казао је Земуновић додавши да тренутно имају више од 30 корисника на листи чекања.
Социјална радница у „Златном Лугу“ Тамара Мумовић изразила је захвалност Мари, као и свима који одлуче да посјете кориснике ове установе.
-Корисници су данас, уз наступ „Маре и дервентских лола“, заиста уживали, опустили се и развеселили се. Ово пријатно изненађење изазвало је велико одушевљење – казала је Мумовићева додавши да су овакве посјете итеткако потребне и значајне.

Related posts

Предавање и представљање
производа „Syngentе“ у четвртак

Derventski List

НАРЕДБА О РАДУ ТОКОМ ПРВОМАЈСКИХ ПРАЗНИКА

admin

ПРЕДСТАВЉЕН МОБИЛНИ СИСТЕМ ЗА ДЕТЕКЦИЈУ СИМПТОМА ВИРУСА КОРОНА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još