ИЗДВОЈЕНОНовости

Маске више нису обавезне у затвореним просторима у Српској

Влада Српске је данас на приједлог Штаба за ванредне ситуације донијела нову уредбу која подразумијева да на снази остаје ношење маски само у здравственим установама и установама социјалне заштите, рекао је министар здравља и социјалне заштите РС Ален Шеранић.

– Маске нису обавезне ни у школским и високошколским објектима – рекао је Шеранић.

Додао је да здравствене установе функционишу у складу са епидемиолошком ситуацијом.

– Пратићемо епидемиолошку ситуацију и сходно томе доносити мјере које се односе на грађане и заједницу – рекао је Шеранић додавши да препорука за вакцинацију и даље остаје на снази.

– Такође, угоститељски објекти се враћају у редован режим рада и то је сада на локалним заједницама да одреде колико ће радити угоститељски објекти – казао је Шеранић.

Према његовим ријечима, Влада Српске је на данашњој сједници усвојила приједлог допуна Закона о здравственом осигурању. Шеранић је прецизирао да се у РС уводи ХПВ вакцина као препоручена вакцина.

– Ово је први корак у увођењу ХПВ вакцинације, она неће одмах почети. Ово је ваома важан корак у превенцији карцинома грлића материце – рекао је Шеранић.

Related posts

Гласајте за кандидате за најбоље спортисте

admin

Град ће помоћи обнову куће породице Пелеш

admin

Ћирилица благо које
је запостављено

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još