Култура

„Матица дијаспора“ угостила чланове „Вихора“

Представници Српског књижевног клуба „Вихор“ учествовали су протеклог викенда на традиционалној манифестацији „Матица дијаспора“ која већ 13 година у Сомбору окупља пјеснике из Републике Српске, Србије, Хрватске, Њемачке, Македоније, Црне Горе и Швајцарске.

Овој културној манифестацији, а у организацији Завичајног удружења Срба „Коријени“ из Сомбора, одазвали су се представници „Вихора“ и то предсједник клуба Ненад Симић и предсједник Управног одбора Милорад Ђурђевић, а том приликом промовисана су и нова издања из пера „вихораша“.

– Првог дана сусрета представљена је сликовница „Зеко“ и роман „Замисли да је она/он на твоме мјесту“ Мише Ђурђевића, „Укоричене године“ Ненада Симића, те „Покровско пјесничко саборовање“, као и  заједнички зборник учесника манифестације Илиндански пјеснички сусрети „Прљача“, док је другог дана одржан округли сто о теми чувања идентитета Српског народа, те бољег повезивања заједница, а у којем су учествовали и Дервенћани – саопштили су из клуба.

Related posts

ЛАНЕ ПРИРЕДИО ВЕЧЕ ОПУШТАЊА И СМИЈЕХА

admin

„Патковача“ друга кућа за умјетност

Derventski List

Промоција збирке „Дјечија љубав и машта“ вечерас

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još