ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Матуранти обојили Дервенту
најљепшим бојама младости

Улице Дервенте вечерас су заблистале љепотом и младошћу још једне генерације матураната Средњошколског центра „Михајло Пупин“, а њих 116 уз громогласан аплауз многобројних суграђана дефилеом су започели прославу матурске вечери.

Ученици завршних разреда опште гимназије, рачунарско – информатичке гимназије, техничара електроенергетике, мехатронике, електричара, ауто-електричара и обућара закорачили су вечерас у свијет одраслих, а успомене на једну од најважнијих вечери подијелили су са породицама, пријатељима и другаримa.

Да ће јој пријатељства, екскурзијe и сва познанства из гимназије заувијек остати у сјећању истакла је матуранткиња Анђела Божић, а планове за будућност заједно кују и Вања Пјерановић и Тамара Поповић.

– Ми смо ученице гимназије опшег смјера и цијелу посљедњу годину смо провеле заједно, тако да и планове за будућност правимо заједно. Планирамо да упишемо архитектонски факултет у Новом Саду и колико се радујемо новим изазовима, мало се и плашимо – казале су ове ученице.

Једна од најбољих ученица ове генерације Уна Теофиловић истакла је да ће своје школовање памтити по успоменама са пријатељима и догодовштинама, као и успјесима и такмичењима.

– Боравак у Петници ми је дефинитивно најдраже искуство из средње школе током којег сам стекла нову перспективу, а памтићу и успјехе које сам остварила на такмичењима. Размишљам о упису организационих наука, електротехничком и математичком факултету – казала је Теофиловићева, а најбољим у овој генерацији проглашен је ученик рачунарско – информатичке гимназије Вук Врањеш.

– Овај период памтићу и по добрим и по лошим стварима, али наравно више по оним добрим, које нам и остану најдуже у успомени. Драго ми је што сам остварио успјех ученика генерације и да су мој труд и рад препознати– казао је Врањеш који планира да даље школовање настави на Факултету техничких наука у Новом Саду.

Из клупа СШЦ „Михајло Пупин“ већ 111 година изазе генерације успјешних младих људи, а да је и ова генерација богата управо таквим ученицима истакла је директорица ове школе Гордана Асентић.

– Вечерас испраћамо генерацију ученика који су заиста нанизали бројне успјехе на такмичењима свих нивоа, били су активни на конкурсима у хуманитарним акцијама и волонтеризму. Круна ове генерације јесте седам „вуковаца“ од којих је један понио и титулу ученика генерације. Жељела бих да нашим матурантима пожелим све најбоље на њиховом животном путу, да то буде пут добра и поштења – рекла је Асентићева додавши да је прославу матурске вечери финансирала Градска управа Дервента.

Матурској вечери ученика СШЦ „Михајло Пупин“ присуствовао је и градоначелник Милорад Симић са сарадницима.

– Ово су млади, а уједно и одрасли људи на прекретници живота, а ми можемо са њима да подијелимо задовољство и радост, пожeлимо им све добро, као и њиховим родитељима. Нека се чувају, буду здрави и на понос себи, родитељима и Републици Српској и да знају цијенити ово што смо ми створили за њих и што ће преузети – казао је Симић.

Related posts

НОВОГОДИШЊИ БАЗАР И ПРИРЕДБА ЗА КРАЈ ГОДИНЕ

admin

Ученици се такмичили у спеловању

admin

ПАКЕТИ ПОМОЋИ ЗА РАДОСНИЈЕ ПРАЗНИКЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još