Култура

Међународни илиндански пјеснички сусрети сутра

Међународни илиндански пјеснички сусрети „Прљача“ сутра ће доживјети своје 21. издање, а окупљање пјесника из БиХ и региона у циљу промоције писане ријечи и туристичких потенцијала Дервенте, биће увеличано додјелом награда побједницима конукрса за избор најбољих пјесама посвећених љепотама вода.

„Прљача“ је препознатљива манифестација дервентског Српског књижевног клуба „Вихор“ из којег су нагласили да ће награда за најбољу пјесму посвећену љепотама вода сутра бити уручена Гојку Мандићу из Бањалуке за пјесму „Шта све ријека има“.

Побједник у категорији шаљива пјесма је „Споразум“ дервентске пјесникиње Евите Бојковац, а у категорији укрински цвијет побједу је однијело „Кратко весеље“ Весне Марковић из Дервенте.

Почетак манифестације чији је генерални покровитељ Градска управа Дервента, и коју је први подржало и Министартво просвјете и културе Републике Српске, је у 11 часова у Центру за културу. Програмо је предвиђена и промоција зборника који садржи све пјесме које су на наградни конкурс доставили пјесници из многих држава, те излазак на ријеку Укрину у Босанским Лужанима код ловачке куће, те обилазак Спомен – парка у овом селу.

Related posts

Брижно његују писану ријеч и културу

admin

Нове пјесме за
искорак у каријери

Derventski List

„Дневник маме у пубертету“ угледао свјетло дана

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još