ИЗДВОЈЕНОНовости

МИТРОПОЛИТ ПОРФИРИЈЕ ОСВЕШТАВА ЗВОНА ЗА ХРАМ

Пет нових звона за Саборни храма Успења Пресвете Богородице, која су изливена у Жалецу у Словенији, 31. августа освештаће митрополит загребачко – љубљански Порфирије уз саслужење великог брога архијереја Српске православне цркве.

Почетак литургије планиран је у девет часова, а у 10.30 освештање звона, док ће у крипти храма потом бити постављено послужење за све присутне.

Према ријечима свештеника Радојице Ћетковића, пет звона тешких 2.200 килограма, купљена су у словеначкој фирми „Омко“ која се више деценија бави производњом црквених звона.

– Пет звона, централни механизам за сатове, електрификација звона и челична конструкција за звона са дрвеном подлогом коштају 160.000 марака. У овом износу општина Дервента је учествовала са 40.000 КМ, будући кумови, тачније, њих 13 обезбиједили су укупно 65.000 марака, док је остатак средстава прикупљен од прилога вјерника – рекао је Ћетковић.

Related posts

Представљен драгоцјени запис о Осињској бригади

admin

За полицијску обуку припремају се четири Дервенћанке

admin

„МАЛА ОЛИМПИЈАДА“ ПРАЗНИК ДРУЖЕЊА И СПОРТА (ФОТО)

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još