ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Младићи вратили изгубљени новчаник

Четворица младића, Дејан Симић (20), Срђан Ђекић (17) и његов брат Александар (20), те Лука Бјелошевић (16) брзом реакцијом по хуманом инстинкту, показали су да су поштење и доброта итекако цијењени, те хуманим дјелом заслужили сваку похвалу.

Ова четворица младића су протеклог понедјељка били у пекотеци, када су примијетили да је госпођа, која је такође куповала на истом мјесту, када је кренула, заборавила новчаник на крову аутомобила. Младићи су, како објашњавају, реаговали по инстинкту, те одмах аутомобилом кренули за госпођом.

– Када смо схватили да је госпођа заборавила новчаник на крову аутомобила, покушали смо да је дозовемо и скренемо јој пажњу, али безуспјешно, те смо се аутом возили за њом дуж Улице Марије Бурсаћ, затим до Рампе и даље Омладинском улицом. Блицали смо и трубили, али ни то није дало резултата, а код парка „9. јануар“ новчаник је пао и његов садржај се расуо. Ми смо документе и новац, којег је било око 1.070 КМ, сакупили по коловозу и без двоумљења однијели у Полицијску станицу – објаснио је Симић додавши да ниједан од њих није ни помислио да задржи пронађено.

– Ни у једном трену нисмо помислили да задржимо нешто од пронађеног, иако су моји пријатељи тренутно незапослени. Отишли смо у станицу, гдје су узели моје податке, те су нам рекли чим се јави власник, да ће да нас позову, што се и десило – рекао је овај младић истакавши да му је драго због похвала које добијају, као и што се хумана дјела цијене.

Власница новчаника Наташа Пазуревић објаснила је да је тек по доласку кући, схватила да је изгубила новчаник.

– Возила сам дјецу са тренинга, зауставила се да им купим пецива и заборавила новчаник на крову аутомобила. Нисам ни примијетила да су момци блицали и возили за мном, а чим сам сазнала ко су, позвала сам их и захвалила им се до неба – казала је Пазуревићева додавши да је лијепо знати да постоје хумани људи у нашем граду.

Related posts

Знање о минама осињске ђаке одвело на регионално такмичење

admin

У четвртак предавање и подјела 13 дјечијих аутосједалица

admin

„Тролови“ предшколци у најбољи на Малој олимпијади

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još