Култура

Млади музичари први на сцени

Љетна манифестација која је лани најтоплије мјесеце у години испунила културом, „Љетна арт сцена“, и ове године ће употпунити културни живот Дервенте, а њено отворење најављено је за вечерас наступом ученика Музичке школе.

„Арт сцена“ ће и ове године бити одржавана на платоу испред Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ која је поново стала уз младе умјетнике у њиховој намјери да суграђанима представе културни потенцијал града, али и дају свој допринос куповини клавира за младе музичаре.

Програм прве вечери, како су најавили организатори, планирано је да отвори хорско извођење пјесама ученика Музичке школе.

– Полазници Музичке школе изводиће и композиције уз клавир, гитару, хармонику и виолину домаћих и страних композитора, почев од полазника припремног разреда Николе Жунића, те ученика првог разреда Маријане Јовичић, Елене Станојевић, Еме Карановић, Марка Пукете и Саше Толића, а наступиће и ученици другог разреда и то Дуња Станивуковић, Ања Сибинчић и Стела Којић. Прве вечери представиће се и ученици трећег разреда и то Алексеј Кнежевић, Стефани Станић и Душан Жунић, четвртог разреда Теодора Зарић и Анђела Орландо, као и ученици из редова петог разреда Дора Сибинчић, Кристина Павичић и Немања Николић и шестог разреда Теодора Топић и Маја Орландо – објаснили су организатори додавши да ће публику кроз програм водити Душица Станковић – Ђукић.

Организатори су такође најавили панел ликовне умјетности, те гостовање Александра Шаргића које је планирано у склопу мини – сајма књиге 2. и 3. јула.

– „Боја у свјетлу ријечи“ је назив отвореног панела који планирамо да одржимо у јулу у сарадњи са професорицом Бранкицом Новаковић. Овим путем позивамо све ауторе ликовне и визуелне умјетности на локалном нивоу, као и дервентске ауторе књига да нам се придруже у „Арт сцени“- казали су организатори додавши да су пријаве умјетника могуће на мејл адресу artscena.derventa@gmail.com.

Related posts

Галерију библиотеке
испунили ученички радови

Derventski List

Љиљана Чекић вечерас нa
сцени Народне библиотеке

Derventski List

Промоција „Породичног стабла Дујаковића“ сутра

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još