ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Младост и љепота обасјали град

Дервенту је вечерас уљепшала још једна генерација матураната, а њих 84 који су дипломе стекли у Средњошколском центру „Михајло Пупин“ у свечаним издањима продефиловали су улицама града започевши тако прославу матурске вечери.

Да је дефиле младости и љепоте, који је изостао у протекле двије године због пандемије, фалио и суградјанима, показао је велики број окупљених који су дошли да испрате још једну генерацију младих у свијет одраслих.

Суграђани су вечерас аплаузом поздравили генерацију од пет одјељења матураната, два одјељења гимназије општег смјера, једно одјељење техничара информатике, једно одјељење техничара мехатронике и одјељење електричара.

Ученица генерације за четворогодишња занимања Сузана Тешендић казала је да ће јој ово вече засигурно остати у лијепом сјећању.

– Претходне четири године су веома брзо прошле. Успомене ће бити богате пријатељствима и знањем – рекла је Тешендићева.

Ученица гимназије општег смјера, која је уједно и матурант Музичке школе Николина Чолић изразила је срећу због оваквог начина обиљежавања краја средњошколског образовања.

– Веома сам срећна што смо ми генерација која је дочекала да има матуралну забаву на овај начин, што нам је некако свима недостајало и то је врхунац нашег школовања о чему сањамо још од почетка средње школе – казала је Чолићева.

Директорица СШЦ „Михајло Пупин“ Гордана Асентић пожељела је матурантима срећу и успјех на њиховим зацртаним стазама.

– Ово је генерација коју чини 90 матураната, али 84 присуствује матуралној вечери. И нама и ученицима, али и родитељима вјерујем да је посебно драго да можемо изаћи и обиљежити овај лијепи дан када дјеца постају зрели, одрасли и одговорни људи. Надам се да ће наши ученици своје знање, способности и таленте искористити да свијет мијењају набоље, да га освајају и да храбо кроче новим путевима – казала је Асентићева захваливши се Градској управи на челу са градоначелником за финансијску подршку за прославу матуре.

Матурској забави ове генерације одазвао се и градоначелник Милорад Симић истакавши да се ради о свечаности која Дервенту обоји посебним духом.

– Ово је један од љепших дана у години, једна велика свечаност када Дервента заблиста посебним сјајем и тада једна генерација стаса и постану још већи људи и спреме се за живот. Један већи број њих, највјероватније, одлази из Дервенте у потрази за добрим високим школама и њима желим да понесу лијепу слику из Дервенте, да пренесу лијепу причу, а моја обавеза, жеља и настојање јесте да се сви они врате у Дервенту. Ако се то и не деси, они ће увијек остати Дервенћани и дати свој допринос вјероватно и више него што смо ми њима пружили – рекао је Симић који је уз сараднике и предсједника Скупштине града Бојана Радановића испратио матуранте у свијет одраслих.

Градска управа ове године, по први пут, издвојила је из буџета 12.000 КМ за суфинансирање матурских забава двије дервентске средње школе.

 

Related posts

Поезија, језици и програмирање тек дио лепезе интересовања

admin

Напредује изградња куће за породицу Драгојевић

admin

ОЧИШЋЕНЕ ОБАЛЕ УКРИНЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još