Спорт

Много промјена у екипи

Играчи дервентског фудбалског прволигаша „Текстилца“ у понедјељак би требало да се окупе на прозивци и првом тренингу, а екипу очекују бројне промјене.

Тренер сениорске екипе остаје Дарио Пурић, који је на клупу Текстилца сјео јесенас, а одлука о његовом помоћнику биће накнадно донесена.

За разлику од клупе, у играчком кадру „Текстилца“, већ је то потпуно извјесно, слиједе многе промјене. На неки начин је то већ уобичајено, али одлазак десетак играча који су јесенас били у конкуренцији за састав прве екипе, биће свакако озбиљан изазов за руководство клуба.

Бубања, Ајковић, Торлаковић, Живановић, Дујаковић, Ћудић и Галешић су отишли или су на излазним вратима „Текстилца“. Овом списку треба додати и Рељића који вјероватно одлази, те Јоловића чији даљи ангажман је под знаком питања. Замјена се тражи и за Перића, а још јесенас су из клуба отишли Марић и Дуспара.

– Ми већ имамо четири играча са којим су преговори у финалној фази, а остатак ћемо морати да допуњавамо у ходу. Уосталом, тако смо радили и јесенас и тако раде многи клубови. С тренером је договорено да се шанса да нашим младим играчима, а поред Хамзића, Игњића и Теофиловића који су већ облачили дрес првог тима, сениорској екипи биће прикључени и Башић и Лејић – рекао је Милорад Субић у име управе клуба.

Он додаје да је сједници Управног одбора закључено да су пред клубом овог прољећа два основна циља, а то је очување прволигашког статуса и, ако се укаже прилика, пласман у горњи дио табеле, те афирмација младих играча, како би у скорој будућности они постали окоснице тима.

Одлука о датуму почетка припрема донесена је на сједници Управног одбора клуба, а период уигравања екипе требао би да траје шест седмица.

Related posts

Додатна мотивација
за све играче

Derventski List

Нови чланови стекли прве појасеве

admin

МЛАДИ ФУДБАЛЕРИ ПРОБИЛИ ЛЕД

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još