Друштво

МОГУЋА ДОДАТНА ПОМОЋ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ

Начелник општине Милорад Симић посјетио је данас Удружење пензионера и са руководством организације разговарао о тренутној ситуацији и могућностима за побољшање положаја најстарије категорије становништва, те најавио могућност већег издвајања за ову популацију.

– То су моји саборци и са овако добро организованим руководством удружења разговарао сам о њиховом положају. Нажалост, држава нема довољно капацитета да им обезбиједи статус који приличи човјеку, нарочито у поодмаклим годинама, а локална заједница сваке године из буџета издвоји средства за ту популацију. То сигурно није довољно, али је добро да смо у прилици из године у годину повећавати тај износ, а у овој години планирали смо 58.500 марака – рекао је Симић додајући да је препознао потребу пензионера, те да ће предложити Скупштини општине да дио суфицира из буџета за 2019. годину буде распоређен за ово удружење.

На састанку је истакнуто да на подручју општине има 4.200 пензионера, од чега стотину иностраних.

Предсједник Удружења пензионера Вељко Спасенић истакао је да би било добро, уколико се изнађе могућност, повећати издвајање за најосјетљивију категорију друштва.

– Када сам дошао на чело удружења годишње смо од општине добијали 44.000 марака. Тај износ се годинама повећавао па смо прошле године имали 51.000 марака, а надам се да ће за ову годину то бити више. Када нешто тражимо, радимо то зато што заиста имамо потребу, а трошење тих средстава оправдамо до посљедње марке. Члановима са најмањим пензијама уплаћујемо у складу са могућностима једнократну помоћ за струју и лијекове, али много нас је са таквим пензијама јер су људи у великом броју радили у обућарској индустрији гдје су пензије мале. Такође, породици у случају смрти нашег члана исплаћујемо 400 марака за сахрану – рекао је Спасенић додајући да удружење средства обезбјеђује и од чланарина које на мјесечном нивоу износе три марке.

Додао је да пензионери имају свој дом и мјесто гдје ће се забавити, погледати тв програм, одиграти партију шаха или домина и са друштвом проводити своје вријеме.

Related posts

Поклони уљепшали
првачићима први дан школе

Derventski List

ПОЗОВИТЕ ДОМ ЗДРАВЉА АКО СТЕ БИЛИ У ПОДРУЧЈИМА ЗАХВАЋЕНИМ КОРОНОМ

admin

За подршку микро – бизнисима младих 4.000 КМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još