Eкономија

„МРЕЖА НЕТВОРК“ ПОГОН ИЗ ТЕМИШВАРА СЕЛИ У РС

Директор компаније „Мрежа нетворк“ Маркус Штрасер потврдио је јуче након разговора са премијером Републике Српске Радованом Вишковићем у Линцу, да ће производни погон из Темишвара у Румунији преселити у Републику Српску.

– Премијер ме је обавијестио о новим погодностима за инвеститоре и то ме је увјерило да је одлучим о пресељењу погона у којем ће посао добити 300 радника – рекао је Маркус Штрасер.

„Мрежа нетворк“, која се бави производњом електро-каблова и каблова у аутоиндустрији, већ успјешно послује у Дервенти и запошљава више стотина радника. Погон ове компаније, приликом посјете Дервенти у фебруару ове године, обишао је и премијер РС Радован Вишковић.

– Влада Републике Српске ће у наредном периоду учинити све да помогне оваквим компанијама које имају перспективу да запошљавају још више радника. Данас сам чуо да ће „Мрежа-нетворк“ крајем ове године градити још производних хала и запослити још људи – нагласио је тада предсједник Владе.

Директор „Мреже нетворк“ у Дервенти Зоран Тошић изјавио је да је компанија основана 2004. године и да запошљава 370 радника, те да је прошла неколико трансформација од индустрије која се бавила увозним послом, до индустрије која сад ради своје производе.Au

Related posts

За шест фирми из Дервенте 228.000 КМ подстицаја

admin

„ВИЛА ПАРК“ ДОНИЈЕЛА ПРИЗНАЊЕ

admin

Објављена листа најтраженијих
занимања у БиХ

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još