Друштво

Музиком и пјесмом уљепшали недјељу

Ученици припремног и првог разреда Музичке школе која дјелује при Основној школи „Никола Тесла“ одржали су данас мини – концерт испред Центра за културу и развеселили суграђане својим хорским изведбама.
За овај наступ припремили су девет дјечијих пјесмица којима су побрали аплаузе, а за наступ су их припремали наставнице Милијана Жунић и Нада В. Толић и Љубиша Самарџија који је и овог пута био музичка пратња младим музичарима.
Као што су и раније најавили из Музичке школе, ово је један у низу наступа који организују послије укидања корона мјера.
– Као што смо раније рекли, желимо да дјеца што више стичу искуство на наступима, а и да изађу напиље, што је и нама лакше, јер немамо адекватан простор када наступамо. Мала сала Центра за културу не може да прими све оне који би дошли на наступ нашег хора, а у великој сали немамо адекватан инструмент. Нашли смо рјешење да ученике што више изводимо вани да пјевају, учествују у музици и развоју свог гласа и умјетничких способности и вјештина. Данас нисмо у пуном саставу, јер имамо много дјечака који тренирају фудбал па су због утакмице одсутни – рекла је професорица Милијана Жунић.
Сљедећи наступ ученици музичке школе имаће на традиционалном годишњем концерту који ће се одржати у првој половини јуна, а тада ће се осим хора представити ученици на интрументима хармоници, клавиру и гитари.

Упис нових полазника

Из Музичке школе истакли су да ускоро слиједи упис нових ђака.
– Упис у Музичку школу почиње 30. маја и траје до 10. јуна, а уписују се ученици другог, трећег и евентуално четвртог разреда основне школе – истакли су у Музичкој школи додајући да су полазницима на располагању одсјеци клавир, гитара и хармоника.

Related posts

У библиотеци од марта добро познате радионице

admin

ТОВЉЕНИЦИМА СКОЧИЛА ЦИЈЕНА

admin

Вјера и породицa стубови Васкрса

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još