Култура

Музиком креирали вече за памћење

Традиционални концерт ученика дервентске Музичке школе „Viva la musica“ одржан је вечерас у Центру за културу, а садашњи и бивши ученици те школе представили су се композицијама на гитари, клавиру и хармоници.
Професор музике Милијана Жунић подсјетила је да су концерт организовали све до пандемије корона вируса, а да су наступи започели чим су се стекли услови за то.
– Прије него што смо сазнали да маске више нису обавезне заказали смо хорски наступ на отвореном и то је заправо био први дио, а иначе би наступали сви заједно, али смо из епидемиолошких разлога подијелили. Дјеца су срећна и задовољна, као и њихове породице, а вечерас је наступало 30 ученика, од којих су двије наше ученице које су наставиле музичко школовање – рекла је Жунићева додајући да се нада да ће млади дервентски музичари наступати што чешће и да ће Музичка школа организовати бројне концерте.
На концерту је требало да наступе три бивше ученице дервентске музичке школе које су наставиле музичко образовање, али је једна због болести била спријечена да наступи.
– То је прва наша ученица која је уписала соло пјевање и њу смо баш жељели да чујемо, али се надам да ћемо је ускоро слушати без обзира што је данас спријечена да дође – казала је Жунићева.
На концерту је наступила ученица другог разреда средње музичке школе „Константин Бабић“ из Прњавора Катарина Ћелић, која је пред публиком извела Шопенов валцер у А молу.
– Уписала сам теоретски одсјек на којем имамо обавезан клавир и вечерас сам показала умијеће на том инструменту – рекла је Ћелићева.
Прво музичко образовање у дервентској Музичкој школи стекла је и Теодора Топић, ученица првог разреда средње музичке школе „Владо Милошевић“ у Бањалуци.
– Изабрала сам инструментални смјер, одсјек клавир у класи професорице Дијане Зрнић и за сада сам веома задовољна резултатима које постижем уопште, а и на такмичењима и надам се да ће успјех долазити и у будућности – рекла је Топићева.
Иначе, концерт „Viva la musica“ ове године доживио је своје 15. издање.

Related posts

ТРЕБИЊЦИ ОДИГРАЛИ „КОФЕРЕ“

admin

ПРЕДСТАВЉЕНА „СИЗИФОВА БОРБА ЗА ПРАВОПИС“

admin

УГЉЕВИЧКИ ХАРМОНИКАШИ НАСТУПАЈУ У СУБОТУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još