ИЗДВОЈЕНОНовости

МУЗИЧКИМ ЛЕТОМ ОПРОСТИЛИ СЕ ОД ОБДАНИШТА

Центар за културу вечерас је испунила дјечија граја и плес загријавши срца бројних родитеља који су дошли да виде приредбу „Музички лет кроз свијет“ малишана завршних група Дјечијег обданишта „Трол“.

Да су спремни за школу показало је укупно 60 дјеце који су својим наступима разгалили публику играјући кореографије евровизијских пјесама.
Директорица вртића Гордана Симиц казала је да је први пут послије 20 година манифестација отвореног типа јер дјеца имају шта да кажу и покажу цијелом граду, а не само ужем кругу родбине.
– Одлучили смо да направимо изузетак за ову приредбу, с обзиром на то да дјеца данас одрастају уз модеран звук, па смо нашом приредбом обухватили различите композиције и плесне тачке евровизијске музике -казала је Симићева додавши да су „троловци“ ове године имали бројне успјехе од чега је посебно издвојила Малу олимпијаду.
Своју групу испратио је васпитач Срђан Сарић који је истакао да је радећи с дјецом било врома занимљиво.
– Сплетом игара из Србије, Украјине, Шпаније и Грчке показали смо мали дио онога што смо радили посљедњих година. Било је лијепо радити с њима, а једна од занимљивијих ствари које ћу памитити је то што су се тешко навикли на то да им је васпитач мушкарац па су ме у почетку звали тето – рекао је Сарић.
Приредба је била прилика да се представе сарадници вртића који реализују специјализоване програме у установи, али и да се додијеле забвалнице свима који доприносе раду установе.
Посебна захбалност отишла је на адресу начелника општине Милорада Симића који дуги низ година подржава рад вртића, а ове године посебно јер су издвојена огромна средства за изградњу и проширење капацитета установе, што ће осигурати боравак око 250 дјеце у вртићу од ове године.

 

 

 

Related posts

У Републици Српској Дан жалости

Derventski List

На Мотајици се
присјетили славних дана

Derventski List

Изливена плоча за светосавску салу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još