Култура

Музички поклон саткан од џеза, танга и класике

Тактови танго, џез, те класичне музике разлили су се вечерас платоом испред Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ у извођењу „Бандонеон сквер“ бенда који је употпунио вечерашње издање „Пркос – фестa“.

Петочлани састав, који ове године прославља десетогодишњицу постојања, дервентској публици се представио по први пут и то нумерама које су познате у њиховом репертоару и то Aстора Пиацоле, Ришара Галиана, Пет Метинија и групе Готан.

– Фестивал су иначе идеалне платформе за промовисање разних врста умјетности, било музичких, ликовних, драмских, књижевних или филмских, али љето је мало изгубило тај фестивалски моменат, али полако се враћају те љетње сцене. Сматрам да је одлично што и Дервента показује амбицију да промовише рад што домаћих снага, али и да чују шта људи „са стране“ свирају, режирају, глуме, шта се слика и шта стварају уопште – рекао је један од чланова бенда Дарко Ружичић.

Једна од организатора фестивала Драгана Латиновић оцијенила је да је репертоар овог састава својом необичношћу одушевио Дервенћане.

– Част нам је да угостимо овај бенд у нашем граду и мислим да је ово нешто што Дервенти треба и што није имала прилику да чује – казала је Латиновићева додавши да ће наредно издање бити посвећено књижевности.

– У госте нам стижу, за наредно издање, књижевници из Србије и других градова БиХ, а за посљедње издање „Пркос – феста“ планирано је позоришно вече – казала је она.

Related posts

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА „ДЕРВЕНТА НА КАНВАСУ“ ОД 14. ЈУЛА

admin

Филмови „Олуја“ и „Кикорики:
Већ виђено“ у сриједу

Derventski List

Промоција дјела Миланке Благојевић вечерас

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još