Друштво

Муслимани прослављају
Рамазански бајрам

Муслимани у БиХ и широм свијета прослављају Рамазански бајрам.

Почетак Рамазанског бајрама, једног од највећих празника у исламу, као и крај мјесеца поста, рамазана,  јутрос је обиљежен клањањем бајрам-намаза у џамијама широм свијета.

Бајрам се прославља три дана, а први дан се проводи у кругу породице, док се другог дана обилазе мезарја и тај дан се обиљежава и као дан шехида, док је трећи дан предвиђен за дружење с пријатељима и познаницима.

Редакција Дервентског листа упућује честитку свим муслиманима поводом празника, а честитке су упутили и представници локалне управе.

„Грађанима Дервенте, исламске вјероисповијести, упућујем искрене честитке поводом Рамазанског бајрамаса жељом да га прославе у добром здрављу, духовном миру и породичној срећи“.

ГРАДОНАЧЕЛНИК Милорад Симић

Svim građanima Dervente, islamske vjeroispovijesti, upućujem iskrene čestitke povodom Ramazanskog bajrama, sa željom da ga proslave u miru, radosti i porodičnoj sreći“.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OSLUN!

PREDSJEDNIK SKUPŠTINE GRADA

Mirko Zemunović

„Medžlisu Islamske zajednice u Derventi i građanima Dervente islamske vjeroispovijesti, upućujemo iskrene čestitke povodom velikog praznika Ramazanskog bajrama, sa želјom da praznik proslave u miru, radosti, zdravlјu i veselјu“

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Komisija za vjerska pitanja

Skupštine grada Derventa

Related posts

Дух светосавља испунио
приредбу ученика ОШ „Никола Тесла“

Derventski List

Ученици укрстили вјештине
у слагању Рубикове коцке

Derventski List

Стипендију прижељкује 96 ученика и студената

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još