ИЗДВОЈЕНОНовости

Мјере продужене до 18. марта

Републички штаб за ванредне ситуације разматрао je данас епидемиолошку ситуацију у Републици Српкој, те констатовао да је погоршана епидемиолошка ситуација у Бањалуци, Бијељини, Требињу и Источном Сарајеву, а досадашње мјере продужене су до 18. марта.

Републички штаб за ванредне ситуације данас је издао наредбу градским и општинским штабовима за ванредне ситуације у градовима и општинама гдје је погоршана епидемиолошка ситуација, да хитно преузму све мјере из своје надлежности по питању сузбијања ширења вируса корона и да о томе, у наредних 48 часова, обавијесте Републички штаб за ванредне ситуације.

Републички штаб за ванредне ситуације у наредних неколико дана организоваће састанке са свим командантима градских и општинских штабова за ванредне ситуације на којима ће они извјестити Републички штаб о преузетим мјерама и активностима на сузбијању пандемије вируса корона на теритoрији општина и градова.

Републички штаб за венредне ситуације данас је издао и наредбу Стручном оперативном тиму да интензивира свој рад сходно погоршању епидемиолошке ситуације у Републици Српској. Ово се односи на стално засједање, прикупљање извјештаја од градских и општинских штабова, анализирање и припремање информација, те редовно извјештавање Републичког штаба за ванредне ситуације.

У претходних 24 часа, у Републици Српској на вирус SARS-CoV-2 је тестирано 1.188 узорака, а инфекција је потврђена код 407 лица (34% од тестираних).

Највећи број лица чија је инфекција SARS-Cov-2 потврђена PCR тестирањем је у групи лица од 30-49 година живота. У Републици Српској, закључно са данашњиом даном, потврђени случајеви инфекције SARS-CoV-2, регистровани су у 62 локалне заједнице. Укупан број лица смјештених у болнице на данашњи дан је 731, од тога у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 302, а у осталим болницама 429. На респиратору је 65 лица (37 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 28 у осталим болницама).

 

Related posts

„Јазавац пред судом“ затворио „Пркос – фест“

admin

ПОЛИЦИЈСКА СТАНИЦА ОТВОРИЛА ВРАТА ЗА МАЛИШАНЕ

admin

СТИГЛА МЕХАНИЗАЦИЈА ВРИЈЕДНА 50.000 КМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još