ИЗДВОЈЕНОНовости

Награде из Дубаија доказ да
квалитетно образовање брише границе

Да је образовање једино оружје којим можемо мијењати свијет и да не познаје границе доказује чињеница да су едукатори из цијелог свијета, међу којима и директорица вртића „Трол“ Гордана Симић, нашли своје мјесто под кровом организације „AKS Education Awards“.

Симићевој су протеклог викенда на самиту ове организације у Дубаију уручена два признања и то „Global Education Award Dubai 2022/23“ за иновативног васпитача године из БиХ, те награда за функционисање јавне предшколске установе „Трол“, као изванредне предшколске установе савремене педагогије.

Конгрес едукатора у Дубаију окупио је стручне раднике из области образовања из читавог свијета, а вртић „Трол“ уз директорицу представљали су и педагогица Вања Бећаревић, те координатор за васпитно – образовни рад Срђан Сарић.

– Част и задовољство је у свој град донијети свјетску награду и њом отворити још једна врата која траже прелазак још једног корака у свијету образовања. Окупљање едукатора из цијелог свијета под истим кровом доказ је да је образовање једино оружје којим можемо мијењати свијет – рекла је Симићева додавши да су Бећаревићева и Сарић дио тима вртића „Трол“ који показују да образовање, као једина исплатива инвестиција, руши све границе.

– Успјешни људи кроз образовање виде непрегледне могућности и остварења, те је тако већ годинама мој супруг Давор моја највећа подршка у остваривању професионалних компетенција и личног развоја. Његова несебична подршка довела га је до тога да заједно са мном буде препознат и именован за амбасадора „AKS Education Аwards“ – нагласила је Симићева напомињући да су титуле амбасадора велика част, али и обавеза да буде оправдано повјерење ове организације.

– Неочекивано изненађење је услиједило на самој додјели награда, гдје је званично објављено да смо Гордана и ја проглашени амбасадорима „AKS Education Аwards“. За Гордану је то као добитника награда била природна и очекивана ствар, а за мене који немам звање едукатора, велика част. То ми представља и велику обавезу да дам свој несебичан допринос у домену који се од мене буде очекивао – казао је Давор Симић.

Гордана Симић је једини овогодишњи добитник награде у двије категорије из БиХ, а осим едукатора из цијелог свијета, са простора Балкана конгресу су присуствовале делегације едукатора из Хрватске и Македоније.

Подршка

Директорица вртића „Трол“ захвалила је свима који су подржали њен рад и омогућили одлазак у Дубаи на додјелу награда.

– Хвала што дајете подршку образовању и тако чините да свијет буде богатији за оне који желе да уче, стварају и чине свијет богатијим учитељима и едукаторима – рекла је Симићева захваливши се Градској управи и дервентским привредницима и то компанијама „Гатарић“, „Амика“,  „Еко – Босанска Посавина“, маркету „Ђурић“, апотеци „Фарманова“, те фирмама „Трицет“ и „Дпринт“.

Related posts

ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА СА СТИПЕНДИСТИМА 7. МАРТА

admin

КУЋА ПУНA ДЈЕЦЕ НАЈВЕЋИ БЛАГОСЛОВ (ФОТО)

admin

Дан побједе над фашизмом, 9. мај нерадни дан

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još