ИЗДВОЈЕНОНовости

НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ РАДОВИ НА ЋИРИЛИЦИ

Општински одбор Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ уручио је вечерас у Центру за културу награде побједницима конкурса за избор најљепших рукописа ћириличног писма.

Прво мјесто, међу 251 радом који је пристигао на конкурс, освојили су Клара Стевановић из Дервенте, Ања Сибинчић из Дервенте, Јована Миловановић из Угљевика, Владо Симић из Петрова и Иван Вучковић из Звечана.

Својим радовима о теми Васкрса, написаним на ћириличном писму, друго мјесто заслужили су Невена Делић из Дервенте, Николина Станишић из Брчког, Соња Влајин из Руме, Јован Тодоровић из Брода и Радојка Џенопољац из Новог Града.

Треће мјесто освојили су Немања Ивановић из Модриче, Дејана Радивојац из Бањалуке, Анђела Мићић из Добоја, Маја Стојановић из Доње Пакленице и Драгана Јањић из Бањалуке.

  • Ове године стигао нам је импозантан број радова на конкурс. То нам даје наду да ћирилица неће нестати и да ће опстати. Морам да нагласим да смо имали један рукопис чак из Аустралије – казао је предсједник СПКД „Просвјета“ Дервента протојереј ставрофор Драган Каиновић.

Невена Делић из Дервенте, ученица четвртог разреда пољопривредне школе, казала је да се на конкурс пријавила са, на ћирилици написаним, шестим стихом о Васкрсу из Јеванђеља по Јовану.

  • Драго ми је што сам препозната по добром раду, који је и награђен. Задовољство је заиста велико. Сматрам да је ово одличан начин да се људи окупе око нечег итекако вриједног пажње – рекла је Делићева.

Related posts

УКРИНА ДАНАС – ФОТОГРАФИЈЕ ЧИТАЛАЦА

admin

Вода стигла до 24 домаћинства у Горњем Вишњику

admin

„ПРЉАЧУ“ ОКИТИЛА НИСКА СТИХОВА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još