ИЗДВОЈЕНОНовости

НАЗИРУ СЕ ОБРИСИ ПАРКА „9. ЈАНУАР“

Обриси будућег градског парка „9. јануар“ већ се назиру, а надлежни поручују да се посао обавља у складу са предвиђеним планом.

Ради се о једном од највећих пројеката у Дервенти у послијератном периоду, који ће увелико промијенити стил и квалитет живота суграђана.

Вриједност пројекта је око 465.000 марака, а средства су заједнички обезбиједили локална заједница и Влада РС. Капиталним буџетом општине за изградњу парка планирано је 115.000 марака, а Влада РС за тај пројекат издвојила је преостала средства, односно 350.000 марака.

У парку је, како наводе надлежни, обављен најтежи дио посла, односно изграђени су армирано-бетонски потпорни зидови.

– Радови теку према претходно утврђеној динамици, а у наредном периоду слиједе завршни радови на постављању бетонских коцки, формирању прилазних рампи и степеница, као и фонтане, те дјечијих игралишта са теретаном на отвореном. Гумене подлоге за дјечија игралишта и теретану, те справе, биће постављени на самом крају радова – рекао је начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове Горан Јевтић.

Планирано је да парк буде грађен у неколико фаза, а када буде завршен, требао би да пјешачким мостом повезује двије обале Укрине.

Идејно рјешење за парк

Related posts

Обиљежен Дан побједе над фашизмом

Derventski List

ЦЕНТАР ГРАДА ОД 2. ЈУЛА ПОНОВО ШЕТАЛИШТЕ

admin

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: УВЕДЕНЕ СТРОЖЕ МЈЕРЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još