ДруштвоИЗДВОЈЕНО

„НАПРЕТКОВ“ ДОМ У ДУХУ НАЈРАДОСНИЈЕГ ПРАЗНИКА

Хрватско културно друштво „Напредак“ Дервента, уз богат и разноврстан програм, вечерас је организовало традиционални  божићни пријем.

Присутним су се представиле три групе чланова ХКД „Напредак“ из Витеза и то оркестар хармоника, мушка пјевачка група „Крчевљани“ и женски пјевачки ансамбл.

Предсједник ХКД „Напредак“ Дервента фра Мирко Филиповић истакао је да се божићни пријем редовно одржава од када је подружница „Напретка“ у Дервенти обновљена.
-Ријеч је о малом окупљању које сваке године уприличимо поводом Божића. Због обавеза које наши чланови и гости имају у ово вријеме, пријем смо приредили готово читаву седмицу прије Божића. Дио програм био је посвећен божићним пјесмама, док су се у другом дијелу представили хармоникаши и тамбурице. Такође, имали смо прилику да чујемо и народне пјесме из централне Босне – рекао је Филиповић.
Након програма, услиједила је закуска за све присутне. Пријему су поред бројних повратника, грађана, гостију и званица присуствовали и предсједник Скупштине општине Дервента Маријан Кљајић и делегат у Вијећу народа РС из реда хрватског народа Давор Чордаш.

Related posts

Божић уз молитве
и обичаје

Derventski List

КРСНА СЛАВА ОВЕ ГОДИНЕ САМО СА УКУЋАНИМА

admin

Појачане саобраћајне
контроле за викенд

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još