ИЗДВОЈЕНОКонкурси

Наредба о радном времену поводом републичког празника 21. новембра

На основу члана 5. став 3. закона о празницима Републике Српске („Службени гласник Републике Српске“, број 43/07), члана 5. Одлуке о радном времену у угоститељским, трговинским, занатским, услужним и другим објектима и дјелатностима на подручју Дервенте („Службени гласник општине Дервента“, број 9/11, 3/13, 6/15 и 8/16) и члана 89. став 3. Статута Дервенте („Службени гласник Дервенте, број 6/21), градоначелник је дониo

 

Н А Р Е Д Б У

о одређивању предузећа, установа и других организација који су дужни да раде и у дане празника Републике Српске и утврђивању дужине радног времена за субјекте који могу да раде у дане републичких празника

Члан 1.

На дан републичког празника Дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у БиХ 21. новембра 2021. године, ради задовољења неопходних потреба грађана, дужна су да раде:

1) Предузећа која обављају комуналне дјелатности: испорука воде, одржавање чистоће, одржавање улица, саобраћајница, чишћење јавних површина, у времену од 00:00 до 24:00 часа,

2) Професионална ватрогасна јединица, у времену од 00:00 до 24:00 часа, односно организовање дежурстава и приправности, зависно од процјене опасности.

Члан 2.

На дан републичког празника Дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у Босни и Херцеговини 21. новембра 2021. године, ради задовољавања неопходних потреба грађана, могу да раде:

1) привредни и други субјекти којима је законским или другим прописима изричито дозвољено да раде,

2) здравствене установе у оквиру редовног радног времена, а у складу са Наредбом о регулисању рада трговинских и других објеката на територији Општине Дервента, број: 02-140-36/21 од 16. новембра 2021. године.

Члан 3.

На дан републичког празника Дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у Босни и Херцеговини 21. новембра 2021.године, ради задовољења неопходних потреба грађана, могу да раде:

 

1) у времену од 00:00 до 24:00 часа:

– трговински објекти типа ”драгстор”, а у складу са Наредбом о регулисању рада трговинских и других објеката на територији Града Дервента, број: 02-140-36/21 од 16. новембра 2021. године,

– правна лица и предузетници који обављају дјелатност производње хљеба, пецива, свјеже тјестенине и колача,

– бензинске пумпе и плинске пумпне станице за дио пумпе и станице када је у питању продаја горива, других нафтних деривата и плина.

 

2) угоститељски објекти у радном времену прописаном Наредбом о регулисању рада трговинских и других објеката на територији Града Дервента, број: 02- 140-36/21 од 16. новембра 2021. године.

Члан 4.

У случају поступања супротно одредбама ове Наредбе, примјењиваће се одредбе о надзору, прописаним прекршајима и санкцијама за учињени прекршај из Закона о празницима, закона које регулишу наведене области и Одлуке о радном времену у угоститељским, трговинским, занатским, услужним и другим објектима и дјелатностима на подручју општине Дервента.

Члан 5.

Ова Наредба објавиће се у ”Службеном гласнику града Дервента”, ”Дервентском листу”, званичној интернет страници Града Дервента и на огласној табли Градске управе Дервента.

 

Број: 02-140- 37/2021                                                                  НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ

Датум: 17. новембра 2021.                                                            Милорад Симић

Related posts

Од вртића се опростили
у ритму дјетињства

Derventski List

„МАЛА ОЛИМПИЈАДА“ ПРАЗНИК ДРУЖЕЊА И СПОРТА (ФОТО)

admin

НА СВЕТОСАВСКОМ БАЛУ ПРИКУПЉЕНО 19.620 КМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još