ИЗДВОЈЕНОНовости

Народна библиотека предложена за Великогоспојинску повељу

Комисија за награде и признања Скупштине града утврдила је приједлог одлуке о додјели Великогоспојинске повеље са златним грбом града Народној библиотеци „Бранко Радичевић“, као и да овогодишњи добитник Захвалнице буде радник „Комуналца“ Небојша Гибаница.

Приједлози одлука утврђених на сједници Комисије за награде и признања биће упућени Скупштини града која треба да донесе одлуку о додјели признања.

Предсједник комисије Давор Симић казао је послије сједнице која је одржана јуче да су одлуке о приједлозима за признања донесене једногласно.

– На претходној сједници комисије констатовали смо да је приједлог СНСД-а да се Великогоспојинска повеља са златним грбом града додијели Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ испуњава све услове из јавног позива и да иде у даљу процедуру, те је на посљедњој сједници утврђен приједлог одлуке за додјелу тог признања. Такође, од наше прошле сједнице, на којој смо утврдили и да група грађана није овлашћени предлагач за додјелу градских признања, стигао је нови приједлог од Савјета Мјесне заједнице Луг да се Небојши Гибаници додијели Захвалница. Тај приједлог смо једногласно прихватили – рекао је Симић.

Народна библиотека „Бранко Радичевић“, како је наведено у образложењу приједлога, за Вечикогоспојинску повељу предложена је као установа која од свог оснивања 1945. године континуирано даје изузетан допринос развоју града у области културе, умјетности и народног стваралаштва.

– Осим богатог књижног фонда на одјелима за одрасле и дјецу, библиотека биљежи више од 22.000 посјета годишње, а постала је препознатљива по бројним креативно – едукативним радионицама, фестивалу „Љетна арт сцена“ који ће се од ове године одржавати под називом „Пркос – фест“, а посебну пажњу пажњу публике библиотека привлачи организовањем гостовања познатих умјетника, међу којима су Неле Карајлић, Весна Дедић, Марчело, Бранкица Дамјановић и други – наводи се у образложењу приједлога.

Када се ради о Небојши Гибаници који је у „Комуналцу“ запослен на пословима одржавања чистоће јавне градске површине, он је за Захвалницу предложен због континуираног рада и доприноса на одржавању чистоће града, који у својој радној и животној средини ужива углед узорног радника, те честитог и вриједног човјека који својим личним ангажовањем доприноси да град буде чистији, урбанији и пожељнији за живот.

Великогоспојинска повеља са златним грбом града, након што Скупштина града усвоји приједлоге, додјељује се на свечаној сједници парламента која се одржава поводом Дана града, 28. августа.

Related posts

Антифашистичке идеје
треба да живе и данас

Derventski List

Буџет гарантује стабилност
и у идућој години

Derventski List

Божић у породице уноси топлину и спокој

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još