Друштво

Настављају рад у служби хуманости

Општинска организација Црвеног крста наставиће и у идућој години све активности које имају за циљ помоћ суграђанима, истакнуто је то на сједници Скупштине ове организације на којој је усвојен програм рада и финансијски план за наредну 2021. годину, те резимиране активности проведене у текућој години.

– Програмом рада за 2021. годину предвиђене су традиционалне активности које Црвени крст проводи сваке године и усвајањем овог програма наставићемо тим путем. Ради се о дистрибуцији хуманитарне помоћи за социјално угрожена домаћинства, организоваћемо три акције добровољног даривања крви, обучавати возаче и ученике основних и средњих школа за пружање прве помоћи. Међу редовним активностима је и програм припреме и одговора на катастрофе и програм упозоравања на опасност од мина, те омасовљење организације Црвеног крста на локалном нивоу – рекао је секретар Општинске организације Црвеног крста Радислав Кујунџић додавши да је финансијским планом за идућу годину планирано 30 одсто више средстава из буџета општине у односу на текућу годину.

– Финансијским планом за 2021. годину планиран је приход у износу од око 88.000 марака, а расход у износу од око 86.000 КМ. Овим планом тражено је из буџета општине 60.000 КМ, што је више од буџета за ову годину, а разлог је смањење средстава из властитих извора, а нарочито од обуке возача за пружање прве помоћи. Такође, још увијек постоји потреба за замјеном комплетне кровне конструкције на згради у којој је смјештена управа организације, а радови су процијењени на око 10.000 КМ – објаснио је Кујунџић.

Сједници је присуствовао и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић казавши да је рад ове организације евидентно био отежан због мјера које су увођене како би се спријечило ширење корона вируса.

– Надам се да ћете успјешно радити и у идућој години – рекао је Пашалић.

Related posts

Тривићева се упознала са активностима Градског одбора УС

admin

ПОКЛАДНО ДРУЖЕЊЕ У ДОМУ ХКД „НАПРЕДАК“

admin

Знатижељно упијају језик и културу Јапана

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još