ИЗДВОЈЕНОСпорт

НАЧЕЛНИК СПОРТСКОМ ОПРЕМОМ ОБРАДОВАО КЛУБОВЕ И ШКОЛЕ

Начелник општине Милорад Симић уручио је вечерас комплете спортске опреме и пакете лопти члановима Рукометног клуба „Дервента“, најмлађим члановима фудбалског клуба „Текстилац“, те директорима основних и средњих школа.
– Дервента је вечерас обасјана спортом. Велико ми је задовољство бити међу младим људима, окружен са 150 дјеце на терену са вјештачком травом, у који је, узгред речено, уложено око пола милиона, али кад видим 150 дјечака на овом терену, вјерујем да је то најбоље што смо могли урадити – рекао је Симић додавши да је задовољство при уручивању донација непроцјењиво.
– Вечерас ми је било задовољство додијелити и дервентским рукометашима мали знак пажње. Донирали смо око 40 комплета, тачније два комплета дресова и комплет лопти, али смо успут уручили и свим основним и средњим школама нешто од реквизита, лопте, мреже и струњаче. Скоро на концу године из буџета смо издвојили још око 20.000 марака за ове донације, поред 420.000 КМ издвојених за спорт – казао је Симић.
Координатор омладинског погона Фудбалског клуба „Текстилац“ Дејан Плиснић захвалио је начелнику на донацији и у име свих дјечака, полазника омладинског погона, али и на досадашњем залагању локалне заједнице.
– Захваљујући локалној заједници и управи општине на челу са начелником Милорадом Симићем данас ови дјечаци тренирају на терену са умјетном травом који нам омогућава да радимо како треба и да имамо фантастичне услове за игру – истакао је Плиснић.
Начелник општине је члановима рукометног клуба „Дервента“ уручио вриједну донацију у виду комплета тренерки, те два комплета дресова за домаће и гостујуће утакмице за први и други тим овог клуба, а предсједник Управног одбора РК „Дервента“ Славен Шмуља изразио је захвалност због ове вриједне донације, али и претходне подршке локалне управе у вези са учешћем у Премијер лиги БиХ.
– Ово је вриједна донација за наш први тим, али и за наше јуниоре који наступају у Другој лиги РС и желим да искажем захвалност нашој локалној заједници која нас је подржала на сваком кораку и свакој ријечи, нарочито откада смо љетос одлучили да играмо у Премијер лиги БиХ. Чак смо у неком тренутку одустали, али смо упркос околностима пандемије, а захваљујући финансијској помоћи локалне заједнице и начелника општине одлучили да наступимо у највишем рангу такмичења – рекао је Шмуља.
Пакети спортске опреме за кошарку, фудбал, одбојку и рукомет у вриједности од око 7.000 марака уручени су и директорима четири основне и двије средње школе на подручју општине.
– Школи је свака донација увијек добродошла. Када су у питању материјална средства, ми смо увијек ограничени и увијек знамо гдје то можемо утрошити. Ова донација засигурно ће помоћи наставницима физичког васпитања у извођењу наставе – истакла је Елвира Миљић директорица Основне школе „19. април“ и предсједник актива директора основних школа регије Добој.

Related posts

Није проблем долазак Милановића
у Дервенту, већ додјела одликовања

Derventski List

ЈЕДНОГЛАСНА ПОДРШКА БУЏЕТУ ЗА ИДУЋУ ГОДИНУ ОД 18,8 МИЛИОНА

admin

Ножем убио комшиницу, другу жену ранио

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još