ИЗДВОЈЕНОНовости

НАЈБОЉИ ЂАЦИ БУДУЋНОСТ ДЕРВЕНТЕ

Ви дјецо треба да учите и носите лијепу причу о својој Дервенти, а ми из Општинске управе радићемо све да имате бољу и свјетлију будућност.

Поручио је то данас начелник општине Милорад Симић на традиционалном пријему за најбоље дервентске ђаке. Основне и средње школе ове године могу да се похвале са 26 вриједних ђака, међу којима су ученици генерације, „вуковци“, те ученици који су освојили прва мјеста на регионалним такмичењима и своју школу и наш град представљали на републичким смотрама знања.

– Ово су наши најбољи ђаци и овим пријемом показујемо пажњу и поштовање према њиховом раду, јер су у току школовања остварили најбоље резултате. Морамо се сложити да заслужити све петице током основне, а онда и током средње школе, заиста није мала ствар, а све ријечи су сувишне кад говоримо о ученицима генерације – рекао је Симић додајући да људи ангажовани у политици имају обавезу да стварају атмосферу за добар живот и запослење свим младим људима када заврше школовање.

– У Дервенти смо добрим дијелом то и урадили, јер овдје послује више од 800 привредника који остваре извоз од 334,5 милиона марака по глави становника. Онда човјек има храбрости казати овој дјеци да наставе да улажу труд и школују се, јер је будућност њихова и то на овим просторима – додао је Симић.

Најбољим ученицима начелник је уручио новчане поклоне, а ђаци нису крили задовољство.

– Много ми значи и пријем и поклон, јер осјетим да је ово што сам постигао важно и да се то поштује, јер улажемо велики труд у учење и због тога осјећам захвалност према начелнику и уопште локалној заједници – рекао је ученик генерације ОШ „Ђорђо Панзаловић“ Николај Станић који ће школовање наставити у средњој богословској школи.

У друштву најбољих нашао се и ученик другог разреда техничара информационих технологија у Средњошколском центру „Михајло Пупин“ Душко Радић, који је на регионалном такмичењу из информатике, односно програмирања освојио прво мјесто.

– Веома је важно да су мој рад и труд препознати, јер нисам само себи доказао да могу много тога да постигнем, него и другима. Награде су ту као подстрек да даље радим и доказујем се – рекао је Радић.

Поклони

Ученицима који су освојили прво мјесто на регионалним такмичењима уручено је по 120 марака, „вуковцима“ по 150, а ученицима генерације у основним школама по 200, док су најбољи од најбољих у средњим школама добили по 300 марака. Износ награда повећан је у односу на претходне године па је из буџета општине ове године за ову намјену издвојено укупно 4.400 марака.

Related posts

ОБИЉЕЖЕН ДАН ПОЛИЦИЈЕ РС

admin

ПОДРШКА РАДУ УПРАВЕ, БУЏЕТ ЛАНИ БИО У СУФИЦИТУ

admin

Петри Радић од петка се губи сваки траг

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još