ДруштвоИЗДВОЈЕНО

НАЈБОЉИ ЂАЦИ НАЈЉЕПША РАЗГЛЕДНИЦА ДЕРВЕНТЕ

Успјех који су матуранти основних и средњих школа остварили током школовања био је повод за пријем код начелника општине Милорада Симића, који најбољим ђацима на овај начин честита већ 16 година.

За осам ученика генерације и 20 ученика који су добитници „Вукове дипломе“, као и до сада, обезбијеђене су награде из буџета општине.

Симић је рекао да ће и ова генерација успјешних ђака засигурно освјетлати образ нашег града на сљедећем одредишту.

– Ипак смо одлучили да организујемо овај пријем, уз поштивање свих мјера предострожности, јер и ова генерација заслужује посебну пажњу с обзиром да велике успјехе које су постигли. Желим да честитам свим овим ученицима и вјерујем да ће Дервенту представити на најбољи начин гдје год кренули – рекао је Симић пожеливши успјешним ђацима пуно здравља и среће поручивши им да наставе путем успјеха.

Добитник „Вукове дипломе“ и ученик генерације Средњошколског центра „Михајло Пупин“ Денис Фејза истакао је да је за овакав успјех потребно много одрицања, али да се добром организацијом све може постићи.

–  Матурант сам гимназије општег смјера, а након завршетка средње школе уписао сам Електротехнички факултет у Београду. За досадашњи успјех било је потребно пуно одрицања, али све се може добром организацијом времена и распоређивањем обавеза. Пронађе се времена и за учење и за изласке и хобије – рекао је Фејза додавши да ће му период средњошколског образовања остати у лијепом сјећању.

Николина Калањ вуковац и ученик генерације за четворогодишња занимања Стручне и техничке школе, истакла је да је јако лијепо када неко цијени и награђује труд и рад.

– Желим да се захвалим начелнику општине што је уприличио данашњи пријем и показао нам да цијени труд и залагање младих – рекла је Калањ.

Начелнику општине, професорима и директору школе захвалила се и матуранткиња гимназије и вуковац Вања Мерћеп која даље школовање наставља у Београду на Медицинском факултету.

– Овом приликом желим да се захвалим начелнику општине, свим професорима, директору и свима који су допринијели нашем успјеху, нашем школовању и да постанемо што бољи и успјешнији људи у будућности. Ово ми је додатна мотивација за даље школовање у Београду, гдје сам уписала Медицински факултет, а на ранг листи од 1.200 пријављених кандидата котирала сам се међу првих 200 примљених – рекла је Мерћепова.

Евита Бојковац вуковац и ученик генерације Основне школе „19. април“ такође се захвалила на урученој награди истичући и њен значај као потврде свеобухватног труда и рада.

Related posts

Интензивирати рад
у корист пољопривреде

Derventski List

Дјеци у „Тролу“, „Бамбију“ и
ОШ „Никола Тесла“ подијељено 150 прслука

Derventski List

На листи стипендиста чак 34 студента медицине

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još