ИЗДВОЈЕНОКултура

НАЈЉЕПШЕ ЕТНО ПЈЕСМЕ ИСПУНИЛЕ СРЦА

Најљепше етно пјесме ориле су се вечерас Центром за културу на Фестивалу етно пјесме који по треци пут организује Српско културно – умјетничко друштво „Дервента“.

Многобројна публика, поред мелодија и гласова чланова женске пјевачке групе СКУД „Дервента“, уживали су и у пјесми етно пјевачке групе „Босиљак“ – КУД „Илићка“ из Брчког, мушке пјевачке групе „Висока Крајина“ – ЦКУД „Лепа Радић“ из Градишке, изворне групе „Црнућанка“ из Горњег Милановца, ансамбла „Жубор“ из Котор Вароши и мушке пјевачке групе РКУД „Пелагић“ из Бањалуке.
– Иако је претходне двије године фестивал организован на отвореном, због посебне чари коју има пјевање на отвореном, ове године је, усљед неизвјесних временских прилика, одржан у Центру за културу. Посебно нам је драго што смо овога пута имали финансијску подршку Министарства просвјете и културе РС, на чему смо веома захвални, поготово што су препознати наш рад и наша жеља. Што се пјевања тиче, могу да кажем да ми имамо дужност и обавезу да чувамо етно пјесме, јер су то пјесме које имају лијепу причу и које носе позитивну поруку. Овакве манифестације су прилика гдје родитељи када доведу дјецу да слушају етно пјесме не треба да брину да ли ће чути непожељан, вулгаран или непримјерен текст – казала је Милијана Жунић, вођа женске пјевачке групе СКУД „Дервента“.

Related posts

ТОКОМ ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА КРЕТАЊЕ САМО УЗ ПОТВРДУ

admin

ПРОМОЦИЈА РОМАНА „ПРСТ СУДБИНЕ“ ВЕЧЕРАС

admin

„Шакалијада“ окупила
више од 700 ловаца

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još