Спорт

На видику
Премијер лига БиХ

ДЕРВЕНТА – ЛЕОТАР 43:32 (18:16)

Спортска дворана Дервента. Судије: Бановац и Љубинковић. Искључења: Дервента 14, Леотар 16 минута. Седмерци: Дервента 5 (3), Леотар 8 (8).

Дервента: Савковић, Бајрамовић 11, Тодорић, Цвијановић 12, Петковић 2, Станић, Максимовић 2, Хрустић, Панзаловић 1, Павловић 11, Поповић 3, Латифовић 1, Комненовић.

Побједом у посљедњем колу Прве женске рукометне лиге Републике Српске против „Леотара“, рукометашице „Дервенте“ потврдиле су освајање другог мјеста.

С обзиром да је првопласирана екипа „Борац 2“ дио клуба који већ има екипу у Премијер лиги, Дервенћанке су стекле право наступа у највишем рангу такмичења у БиХ.

Ипак, коначну одлуку о екипама које ће наступити вишем рангу доноси Рукометни савез БиХ.

– Став Управног одбора Рукометног савеза Републике Српске јесте да се екипа из Прве лиге РС, која на то има право, у Премијер лигу пласира директно, док је став УО Рукометног савеза БиХ да се игра бараж са првопласираном екипом из ФБиХ. Овим пласманом смо крунисали континуиран рад у Женском рукометном клубу ,,Дервента” и желимо да се захвалимо свим дјевојкама које су прошле кроз наш клуб. Хвала родитељима, хвала спонзорима који су нам несебично помогли, хвала Градској управи Дервента и на крају хвала вјерној публици и симпатизерима клуба без којих би били то што јесмо. Надамо се у будућности да ће град подржати наш клуб у Премијер лиги БиХ наредне сезоне, а ми ћемо им то узвратити врхунским резултатима. Наша екипа је спремна и жељно очекује нове изазове – речено је у клубу послије овог успјеха.

Related posts

Каратисти побрали прегршт медаља

admin

Бициклисти се отиснули на стазу дугу 203 километра

admin

Кошаркаши у суботу дочекују бањалучког ривала

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još