Друштво

НА ОКУПУ ПЕДЕСЕТАК ПЕЋИЋА

Више од 50 особа који носе презиме Пећић окупило се протеклог викенда у Батајници код Београда на првом сабору ових презимењака.

Иницијатор окупљања био је Перо Пећић који је из Појезне давно доселио у Батајницу, а у организацији му је помогао Ратко Пећић из Појезне.

Пећићи су на дружење у Батајницу пристигли, осим из Појезне, и из
Жагубице, Трстеника, Лединаца, Војке и Шведске, а најстарији међу њима био је осамдесетпетогодишњи Душан Пећић из Појезне.

Занимљиво је да се сви ови Пећићи нису познавали, а  једни за друге дознали су када је фолклорно друштво из Дервенте гостовало у Трстенику.

– У Трстенику има 25 домаћинстава Пећића и славимо Ђурђевдан, поуздано се зна да смо поријеклом из Црне Горе, око Цетиња од лозе Вукмировић – рекао је каже Славиша Пећић из Трстеника.

Перо Пећић је казао да му је животна жеља била да окупи презимењаке, због чега се радо прихватио организаторске палице скупа.

Уз братске загрљаје и пољупце, али и понеку сузу радосницу, Пећићи су идући сусрет договорили догодине у Појезни, а организацију скупа повјерили су Ратку Пећићу, који је за први сабор израдио и таписерију.

Related posts

Желим да и даље његујем знање и таленте

admin

Више улица данас без струје

Derventski List

Симикић побједник Вашарског купа

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još