ДруштвоИЗДВОЈЕНО

На снази црвено упозорење, најављено до 40 степени

Црвени метеоаларм који упозорава на екстремно високу температуру ваздуха упаљен је данас за подручје Бихаћа, Тузле, Сарајева и Мостара гдје ће температура бити и до 40 степени Целзијусових, док је за остале крајеве на снази наранџасто упозорење.

Највиша дневна температура ваздуха у периоду од 12 до 17 часова на подручју Бихаћа, Тузле и Сарајева биће између 37 и 39, а Мостара између 38 и 40 степени Целзијусових.

Наранџасти метеоаларм на снази је на подручју Приједора, Бањалуке, Вишеграда, Фоче и Требиња гдје ће бити врло вруће, уз највишу температуру ваздуха од 35 до 38, локално и вишу.

Црвено упозорење значи да су прогнозиране нарочито опасне временске појаве које могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбједност људи и животиња, објавио је Републички хидрометеоролошки завод.

Наранџасто упозорење значи да је вријеме опасно и да су прогнозиране опасне временске појаве, које су таквог интензитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње.

http://www.nezavisne.com

Related posts

Ватрогасци – спасиоци данас
yгасили два пожара

Derventski List

ЂАЦИ ЈОШ ЈЕДНОМ ПОЛОЖИЛИ ИСПИТ ХУМАНОСТИ

admin

Троје Дервенћана
успјешни на полумаратону

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još