Спорт

На јесен у Првој лиги Српске

Чланови Скупштине дервентског Рукометног клуба анализирали су, на сједници која је одржана у понедјељак, учинак клуба у протеклој сезони, финансијски извјештај и размотрили планове за наредни период.

Испадање из Премијер лиге БиХ је, свакако, неуспјех, а такмичарски резултат је основно обиљежје рада сваког спортског колектива. Међутим, порази су саставни дио спорта и овај неуспјех треба посматрати кроз ту призму.

– Када се говори о протеклој сезони свима је јасно да нисмо остварили резултат на који можемо да будемо поносни, али је важно рећи да су на такав исход утицали бројни фактори. На руку нам није ишло готово ништа, осим воље нас неколико да часно одиграмо првенство и не доведемо клуб у позицију да трпи озбиљније посљедице. Против себе смо, осим противника на терену, имали и властите проблеме који су се огледали у малом фонду играча који су квалитетно могли да се супротставе противницима, а то је опет било узроковано лошом финансијском ситуацијом у којој је био клуб – рекао је предсједник Управног одбора Славен Шмуља.

У наредном периоду, односно у сљедећој такмичарској сезони, фокус ће, како је закључено, бити на наступу сениорске екипе у Првој рукометној лиги Републике Српске, док ће млађе селекције наступити у двије узрасне категорије.

Оцијењено је да дервентски клуб има потенцијал да у сљедећем првенству РС игра једну од важнијих улога. Ослонац ће, како је речено, бити на властите снаге и млађе играче који ће добити шансу да уз искусне и прекаљене првотимце стекну пријеко потребно искуство за првенствене окршаје.

Финансије

На сједници је констатована и чињеница да ће наступ у првенству које слиједи, у значајној мјери, бити финансијски много захтјевнији. Новим законом о спорту, али и актима Рукометног савеза РС, клубовима су наметнуте нове обавезе, али остаје да се види како ће функционисати у пракси.

Related posts

Нова звања
стекло 69 каратиста

Derventski List

ОМЛАДИНСКИ ПОГОН „ТЕКСТИЛЦА“ УПИСУЈЕ НОВЕ ЧЛАНОВЕ

admin

ОД ТРЕНИНГА У ХЛАДНОЈ САЛИ ДО ДРЕСА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još