ИЗДВОЈЕНОКултура

НЕВОЉЕ МЛАДИХ ДЕЛИКВЕНАТА ОПОМЕНА ОМЛАДИНИ

У Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ вечерас је одиграна и представа у продукцији Градског позоришта Мркоњић Град под називом „Класни непријатељ“, која је донијела причу о изопаченој групи људи, тачније, ученика деликвената који су препуштени самима себи. Ова драма тематски испитује однос друштва које се сматра нормалним.
Према ријечима редитеља, професорице Дубравке Николић, представа је рађена по тексту Нејџела Вилијамса, гдје средњошколци из Мркоњић Града играју средњошколце из Лондона.
-Проблеми нису исти, али су слични, а као просвјетни радник представу сам урадила, на неки начин, из страха да и ми не будемо као Лондон, који нам иначе постаје узор. Међутим, мислим да то не би требало да се деси, јер је наше традиционално школство итекако боље од тог савременог европског, којег кроз ову причу доживљавамо. Једини проблем је то што ми имамо велику сцену, а сада смо морали да се прилагодимо знатно мањем простору. Дакле, представа није постављена камерно и надам се да се то публици свидјело – казала је Николићева додавши да је на сцени наступило девет глумаца.
Један од глумаца Дејан Граховац истакао је да се глумом бави дуги низ година, те да је њихово позориште осим по доброј глуми, познатo и по лијепом дружењу.
-Мени је припала улога немирног дјечака који је, због тешких услова живота, кренуо странпутицом. Ипак, на крају он се заљубљује и поправља своје понашање захваљујући остатку друштва. Никако се нисам препознао у овој улози, јер сам по природи потпуно другачији – додао је Граховац.

Фестивал омладинских позоришта наставља се сутра новом предстсвом.

Related posts

СТОПИРАНЕ ЕКСКУРЗИЈЕ ИЗВАН БиХ ЗБОГ КОРОНАВИРУСА

admin

Изградња Ватрогасног дома стигла до финалне фазе

admin

„Сужањ“ сага о једној
породици у једном поднебљу

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još