ИЗДВОЈЕНОНовости

НЕМА НОВИХ ОБОЉЕЛИХ У ДЕРВЕНТИ

Под надзором епидемиолога у Дервенти тренутно је 156 особа, а 30 их је у карантину на Плехану, док је за 12 особа истекао период изолације.

– Током претходна 24 часа под надзор су стављена четири лица. За три особе из карантина која су тестирана на корона вирус 7. априла налази су негативни и они су упућени у кућну изолацију до истека 14 дана од дана уласка у РС. Још 11 особа из карантина на Плехану јуче је тестирано на корона вирус и резултати тестирања се чекају – саопштено је из Хигијенско – епидемиолошке службе Дома здравља.

У Републици Српској у протекла 24 часа тестирањем је откривенo још 17 нових случајева заразе вирусом корона, рекао је јутрос министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

Додао је да је међу њима и један љекар из Универзитетског клиничког центра Републике Српске. Број заражених сада је са 348 повећан на 365 а 13 лица је преминуло.

– Опоравила се 81 особа – истакао је Шеранић.

Тестирано је 416 узорака, а међу новообољелима највише, односно десет је из Бањалуке.

Related posts

Етно – пјесма непролазна вриједност

admin

Нестанак струје на извориштима
оставио дијелове града без воде

Derventski List

ВЕЧЕ КУПОВИНЕ И ЗАБАВЕ У ПЕТАК

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još