Друштво

Немјерљив друштвени значај Црвеног крста

Поводом недјеље Црвеног крста, која се обиљежава од 8. до 15. маја, вршилац дужности начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности града Дервента Славен Пашалић организовао је пријем за делегацију Градске организације Црвеног крста, приликом чега су резимиране активности ове организације током протекле године, али и изнесени планови за наредни период.

Пашалић је истакао добру сарадњу локалне управе и Црвеног крста, с обзиром да је ријеч о организацији чији је допринос друштву немјерљив.

– Протекле године, усљед немогућности организовања обуке прве помоћи, ова организација се нашла у проблему, при чему је локална управа успјела да им обезбиједи повећање гранта из буџета на 40.000 марака. Поред тога, Градска управа помаже активности добровољног даривања крви са 8.000 КМ – рекао је Пашалић додавши да су га представници Црвеног крста упознали са лошим стањем зграде коју ова организација тренутно користи.

– У наредном периоду настојаћемо да пронађемо најоптималније рјешење за овај проблем – истакао је Пашалић.

Пријему су присуствовали потпредсједници Скупштине организације Зоран Мишић и Жељко Каиновић, те секретар организације Радислав Кујунџић који је захвалио за подршку Градске управе у свим активностима.

а посебно у провођењу и организацији акција добровољног даривања крви истакавши да је лани прикупљено око 85 литара крви.

– Захваљујем се локалној управи на сталној подршци у току једне године, а посебно при једној од наших активности од приоритетног значаја, а то је добровољно даривање крви. Чак и протекле године, која је била изазовна у свим сферама, успјели смо да у сарадњи са Градском управом организујемо три традиционалне акције даривања крви током којих је прикупљено 85 литара крви – објаснио је Кујунџић додавши да ће пакети помоћи социјално угроженим грађанима, чија дистрибуција је планирана поводом „Недјеље Црвеног крста“ бити дијељени током читавог маја.

– До сада је прикупљено 197 пакета, а још 100 пакета је обезбиједила локална управа у вриједности од 2.500 марака, а сви ти пакети ће бити дијељени социјално угроженим породицама током маја. Вриједност једног пакета је 25 КМ – објаснио је Кујунџић.

Related posts

ЗАВИДНА ПОНУДА ЦВИЈЕЋА И УКРАСНОГ БИЉА

admin

ШКОЛИ НА ПОКЛОН ШТАМПАЧ И ДИДАКТИЧКА СРЕДСТВА

admin

Мјештани иницирали асфалтирање пута Врхови – Тешића баре – Лексија

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još