ДруштвоИЗДВОЈЕНО

НЕ ИЗОСТАЈЕ ПОДРШКА МАЈКАМА СА ВИШЕ ДЈЕЦЕ

Подршка мајкама са троје и више дјеце из буџета општине и у изазовном времену пандемије корона вируса није доведена у питање, а подстицање наталитета и старање услова за сигурно и лијепо одрастање, постулати су којим се руководи свако озбиљно друштво.

Вођени тим принципима у локалној управи Дервента су ове године на име помоћи за рођење трећег и сваког идућег дјетета, те близанаца из буџета општине исплатили 31.800 марака за укупно 46 мајки, односно 800 КМ више у односу на планирана средстава.

Иако подршка није изостала, традиционално окупљање за мајке, које двапут годишње организује начелник општине, због епидемиолошке ситуације, у 2020. години није одржано.

– Ове године, нажалост, нисмо били у прилици да окупимо породице које су постале богатије за треће дијете или су постале још бројније, а то је једна од најљепших акција које проводимо. Општина Дервента са задовољством, поред осталих начина, и овим гестом подржава породицe са више дјеце. Свјесни смо да је тим породицама потребно далеко више од овог скромног дара, али на овај начин желимо да покажемо да су нам дјеца, потомство и наталитет важни – казао је начелник општине Милорад Симић додавши да је овај вид подршке вишечланим породицама тек први корак.

– Подршка у наставку њиховог одрастања су обданиште и школе, као и паркови и игралишта, а на крају радна мјеста. О свему томе треба водити рачуна и то развијати, што смо ми чинили и чинићемо и даље. Свим породицама које су у овом периоду постале богатије за новог члана желим да у здрављу, задовољни и срећни уживају у одрастању дјеце. Свако дијете породицама доноси радост, својим родитељима и породицама највише, али свако новорођено дијете обрадује све нас – рекао је Симић.

Проширење породице за Наталију и Мирка Думанићa била је жељено чекана вијест. Брата Славка широм раширених руку дочекали су и старији брат Марко и сестра Ана.

– Супруг и ја много волимо дјецу, а за проширење породице додатно ме подстиче и то што сам јединица и што ми је увијек недостајало да имам брата или сестру. Због тога смо се одлучили за треће дијете, иако смо свјесни финансијских и организационих потешкоћа – казала је Думанићева додавши да је управо због тога помоћ из Општинске управе од великог значаја.

– Долазак бебе на свијет није занемарив издатак за домаћинство и много значи воља локалне управе да помогне вишечлане породице. Веома сам захвална на томе и сматрам да ће управо та подршка опредијелити и друге суграђане да прошире своју породицу – казала је Думанићева.

Треће дијете унијело је додатну радост и у дом Данке и Драгана Земуновићa, који од прије четири мјесеца уз Андреја и Ану, имају и маленог Николу.

– Одрасла сам у породици са братом и сестром и уз њих сам имала лијепо дјетињство, а тако и својој дјеци нисам жељела мање од тога – рекла је Земуновићева захваливши локалној управи за лијеп гест.

Из Општинске управе су истакли да ће подршка вишечланим породицима бити настављена и у идућем периоду.

Related posts

Шеранић: У РС почиње масовнија вакцинација

admin

Почетак школске године и безбједност ђака главне теме

admin

„Тролови“ предшколци у најбољи на Малој олимпијади

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još