Друштво

Низом активности шире свијест о СМА

Широм свијета август мјесец посвећен је онима који воде борбу са ријетком болешћу спиналном мишићном атрофијом, те се током овог мјесеца организују различите активности са циљем подизања свијести и ширењу знања о овој неуро – мишићној болести, а прилику да се придруже овим активностима имају и Дервенћани.

Прва у низу планираних активности, коју организује Удружење родитеља дјеце и омладине са посебним потребама и инвалидних особа „Сунце“, биће одржана у уторак, 17. августа испред зграде Градске управе, гдје ће бити постављен штанд са плакатима и лецима, те балонима за најмлађе суграђане, а који ће посјетити наш двогодишњи суграђанин Михајло Радановић, који болује од ове болести. Током мјесеца у знаку ове болести, Михајло ће посјетити и неколико установа и манифестација, те се дружити са суграђанима.

– Под покровитељством града Дервента, „Сунца“ и Савеза за ријетке болести РС, и у нашем граду ће бити реализован низ активности о теми СМА, од којих је прва планирана у уторак, 17. августа од девет часова. Неке од активности које ћемо провести током овог мјесеца јесу посјета Градској управи, основним школама, вртићу, те културној манифестацији „Љетна арт сцена“, као и Сајму привреде и туризма – казала је Михајлова мајка Рајка Радановић додавши да ће паралелно са активностима које су планиране у Дервенти, сличне бити проведене и у Теслићу, гдје живи дјевојчица Дејана Радић, која такође болује од ове болести.

 

Related posts

Млади и вриједни људи благо
Дервенте и Републике Српске

Derventski List

Васкршња акција и базари
уљепшавају празник суграђанима

Derventski List

Залихе допуњене са 73 дозе крви

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još