Друштво

Новац за матурску забаву поклонили Михајлу

Бивши ученици Стручне и техничке школе, ветеринарски техничари, који су се истицали по успјеху и владању, али и несебичном учешћу у хуманитарним акцијама, новац који су сакупили за своју матурску забаву, око 1.000 марака, уступили су овој школи, а средства ће бити прослијеђена породици Михајла Радановића.

С обзиром да су матурске забаве генерација које су средњошколско образовање завршиле 2020. године изостале због корона вируса, па тако и одјељења ветеринарских техничара, свих 27 бивших ђака, одлучило је да новац који су прикупили за ту намјену, поклоне школи.

Миленко Цвјетковић и Александар Савовић у име одјељења казали су да су током похађања средње школе прикупљали новац за разне намјене, а по завршетку школе на рачуну име је остао новац сакупљен за матурску забаву.

– Одлучили смо да тај новац донирамо школи, а кроз консултације са нашим разредником Горданом Јелисићем, одлучили смо да се прикључимо хуманитарној акцији да се маленом Михајлу омогуће што бољи услови како би му се побољшало здравствено стање – казао је Савовић, док је Цвјетковић истакао да је помагање онима којима је помоћ потребна одувијек био заједнички циљ одјељења.

– Ово није први пут да смо неком помогли, а управо тај осјећај када се неком помогне на овај или онај начин, подстиче да то поновимо – казао је Цвјетковић објаснивши да је кључна била добра воља свих у разреду, али да велике заслуге за њихова хуманитарна дјеловања има професор Јелисић који их је усмјеравао на прави начин.

Јелисић каже да је у питању посебно одјељење.

– Било је задовољство бити разредни старјешина таквом колективу – казао је овај професор.

Директорица школе Бранка Јовић похвалила је хуманитарни гест бивших ђака.

– Они су за вријеме свог школовања увијек били први када је требало неком да се помогне, увијек су се одазивали на све акције, те ме не чуди што су се одлучили на овакав гест, штавише могу слободно да кажем да сам поносна на њих и на то да су стасали, а опет остали исти, односно хумани – истакла је Јовићева.

Иако матуранти ове, али и многих других школа, ове године нису имали прилику да организују једну од најљепших забава која се памти читав живот, сложили су се да је помоћ седамнаестомјесечном дјечаку гест којег ће такође дуго памтити.

Акција

Бранка Јовић је додала да је помоћ за маленог Михајла Радановића, који болује од спиналне мишићне атрофије, већ прикупио Савјет ученика, односно 400 КМ, док још увијек траје акција Савјета професора који такође желе да пруже подршку породици Радановић.

Related posts

Радо прихватам нове изазове и перспективе

admin

Идуће седмице о објекту ОШ „Никола Тесла“

admin

Почела исплата пољопривредних подстицаја

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još