Новости

Нова знања биће од велике
користи у збрињавању пацијената

У Дому здравља Дервента данас су уручена увјерења љекарима и медицинском особљу ове здравствене установе који су прошло обуку под називом „Основни принципи препознавања и транспорта критично обољелих за претхоспитални ниво“.

Проф. др Пеђа Ковачевић, начелник Клинике за нехируршке гране у Универзитетском – клиничком центру Републике Српске казао је да је реализована обука само једна карика у ланцу модернизације у збрињавању најтежих болесника.

– Циљ обуке је да се подигне ниво знања и вјештина људи који збрињавају најтеже болеснике у домовима здравља, службама Хитне помоћи, па даље током транспорта у болнице.  Наш задатак је био да подигнемо ниво знања и вјештина љекара, медицинских сестара и техничара који раде у Дому здравља за рано препознавање најтежег болесника – казао је др Ковачевић који је и национални координатор за интезивну медицину у РС.  

Директор Дома здравља др Мирко Шаран захвалио се др Ковачевићу и др Саши Драгићу који су понудили своје знање љекарима и медицинским радницима из дервентске здравствене установе. – Хвала и директору добојске болнице, јер ова сарадња говори да постоји намјера и жеља да направимо значајан искорак и обезбиједимо бољи квалитет у збрињавању пацијената и њихов транспорт до добојске болнице – рекао је др Шаран.

Related posts

ЗА ПОВРАТНИКЕ ОКО 185.000 КМ

admin

Од заборава чувати сјећање на страдале

admin

СВЈЕТЛОСТ БАДЊАКА ОБАСЈАЛА БАДЊЕ ВЕЧЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još