Култура

Нове награде за ученице Музичке школе

Ученице дервентске Музичке школе Ања Сибинчић и Анђела Орландо, из класе професорице Маје Ђокић, поново су се окитиле наградама, овог пута на Итернационалном фестивалу музике „Примавера“ који је одржан протеклог викенда у Бијељини.

Умијеће за клавиром Сибинчићевој, као ученици другог разреда Музичке школе, донијело је прву награду, док се ученица четвртог разреда Анђела Орландо кући вратила са другом наградом.

Такмичење је окупило 350 учесника из БиХ, Србије, Црне Горе, Бугарске, Македоније и Хрватске, који су, послије више од годину, имали прилику да уживо одмјере умијеће за клавиром и клавирским дуом, а млади музичари такмичили су се и у свирању гитаре, виолине и хармонике.

Управо је живи сусрет са жиријем донио посебну радост Сибинчићевој, која је казала да је веома задовољна својим наступом.

– Јако сам срећна и задовољна како сам одсвирала и како је протекло такмичење. Било је мало треме, јер дуго нисмо могли наступати уживо, већ смо наступе снимали са наставницом. Било је лијепо поново свирати јавно – казала је ова талентована дјевојчица.

Такмичење „Примавера“ и ранијих година било је веома успјешно за младе дервентске музичаре којима је жири овог фестивала махом дијелио високе оцјене.

 

Related posts

ПАКЕТИЋИ СТИГЛИ УЗ „ГУСАРСКУ БАЈКУ“

admin

Сахрањен Славко Покрајац

Derventski List

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА „ДЕРВЕНТА НА КАНВАСУ“ ОД 14. ЈУЛА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još