Новости

Новине које Дервенћани воле

– У име Народне скупштине Републике Српске и у своје име, честитам вам велики јубилеј – 110 година постојања Дервентског листа, новине са дугом и богатом традицијом коју Дервенћани, ма гдје год да живе и раде, воле, поштују и радо читају!

Као истински свједок свих важних историјских догађаја Дервенте, исписујући на својим страницама свакодневни живот свога града и његових становника, Дервентски лист је више од вијека био и остао хроничар свега значајног за Дервенту и Дервенћане.

Од првог штампаног броја, 12. децембра 1912. године до данас, лист је био уз свој народ и свој град, на бранику истине, правде и слободе.

Опстао је и у најтежим временима. Ни два свјетска рата, а ни Одбрамбено – отаџбински рат, нису га угасили. Лист је мијењао називе, повремено био заустављен, али је до данас остао вјерни и поуздани свједок историје свога града, краја и регије.

Са својим народом и својим крајем пролазио је све добро и све лоше, али слободарски дух народа, као и ентузијазам и професионални рад свих уредника и новинарa, квалитетан и занимљив садржај, уз подршку вјерних читалаца, сачували су Дервентски лист до данас. Треба да будете поносни на традицију којом могу да се похвале ријетки.

Честитам вам на пожртвованости, одлучности и преданом новинарском раду! Желим вам много среће и успјеха у времену које је пред нама – поручио је предсједник Народне скупштине др Ненад Стевандић редакцији и запосленима поводом јубилеја.

Related posts

Улица 1. маја постаје безбједнија

admin

ДЕРВЕНТА ПО 168. ПУТ ВЈЕРНА ТРАДИЦИЈИ

admin

ЗАЛУТАЛИ МЕТАК У ДЕРВЕНТИ ПОГОДИО АУТОМОБИЛ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još