ИЗДВОЈЕНОНовости

НОВИХ 240 СТОЛИЦА ЗА МОДЕРНИЈИ ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ

Велику салу Центра за културу краси 240 нових столица које су уљепшале и учиниле функционалнијим објекат установе у којој се одржава највећи број културних и других манифестација, а посебно радује чињеница да су нове столице замијениле старе које су постављене прије 40 година.

Нови ентеријер Центра за културу данас је обишао  начелник општине Милорад Симић у пратњи сарадника и одборника Скупштине општине.

– Након 40 година добили смо 240 нових столица и овом приликом желим да се захвалим начелнику општине и Општинској управи, јер су препознали нашу потребу за модернијом и функционалнијом салом. Ово је доказ да подршка и разумијевање од стране локалне управе не изостају, о којој год сфери живота да се ради – рекао је директор Центра за културу Јеленко Живковић додајући да годишње ову установу посјети 30.000 људи.

– У ових 40 година, тачније откад установа постоји, кроз објекат је прошло око милион и по људи. Што се тиче манифестација, у години имамо више од 200 активности, тако да је установа стално у пуном капацитету – рекао је Живковић.

Симић је казао да је набавка столица коштала око 60.000 КМ, те да ће у буџету за 2020. годину бити предвиђена средства за још додатних 60 столица, како би капацитет био заокружен на укупно 300 мјеста.

– Данас славимо велико задовољство у Центру за културу, који је још увијек познат и као Дом војске. Наиме, у БиХ постоје три оваква објекта и Дервента је почашћена што га има. Прије шест или седам година уложили смо значајна средства да овај објекат у одређеној мјери реконструишемо, с тим да се из годину у годину трудимо да нешто побољшамо – рекао је Симић.

Додао је да се у Центру за културу током 365 дана у години сваког другог дана дешава нека манифестација, као и да број посјетилаца може послужити за примјер другим установама.

Related posts

Александар Ђекић на челу
ешалона кадета МУП-а РС

Derventski List

ЛАКШЕ, БРЖЕ И JЕФТИНИЈЕ ДО ДОЗВОЛА

admin

Владика Фотије освештао цркву

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još