Друштво

Нотама саткали најљепше нити

Ученици Музичке школе која дјелује при Основној школи “Никола Тесла“ одржали су данас у Центру за културу полугодишњи концерт, а представили су се ученици од припремног до шестог разреда.
Професорица Милијана Жунић казала је да су учешће узели сви разреди ученика музичке школе.
– Имали смо 35 тачака, од чега четири хорска наступа, група припремаца је извела двије хорске пјесмице, први и други разред учествао је као мали хор са двије пјесмице. Остало су били солисти на гитари, хармоници и клавиру, а имали смо и два ученика који су извели једну композицију на клавиру и хармоници – казала је Жунићева.
Директор школе Љубиша Ђурић казао је да Музичку школу похађа 154 ученика, и то у три класе клавир, гитара и хармоника.
– Данас је била прилика да ученици покажу шта су урадили током првог полугодишта, да представе своје вриједно вјежбање, они и њихови наставници. У школи ученици имају своје инструменте на којима вјежбају, а као и осталим ученицима у редовној настави и њима је отежано одвијање наставе, јер смо сви у просторијама средњошколског центра. Након реконструкције централне школе надамо се враћању наставе у наш објекат и да ће то бити у скорије вријеме, да услови буду што бољи и квалитетнији – казао је Ђурић похваливши ученике за бројне освојене награде на многим такмичењима.

Related posts

„Зборник сјећања ученика V4“
споменар за цијели живот

Derventski List

ПОЛИЦАЈЦИ УЧИЛИ „ТРОЛОВЦЕ“ О САОБРАЋАЈУ

admin

Почиње Васкршњи пост

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još