Друштво

Обавезан риболовачки
испит за почетнике

Риболовац који три године узастопно има риболовну дозволу може да тражи издавање увјерења од Спортског риболовног савеза Републике Српске без полагања риболовачког испита, док су риболовци са мање стажа обавезни да полажу овај испит.

Новитети су то које су донијеле измјене и допуне Закона о рибарству које су усвојене лани, а њима је прописано да се спортским риболовом може бавити лице које је положило риболовачки испит, има риболовну дозволу и чланску карту Савеза спортских риболоваца.

– Увјерење без обавезе полагања риболовачког испита савез издаје лицу које је евидентирано као риболовац у непрекидном трајању од три године и којем у том периоду  није изречена прекршајна санкција или мјера за незаконит риболов. Трошкове за издавање увјерења, односно десет КМ, плаћа сам риболовац – казали су из дервентског Спортског риболовног друштва „Укрина“ уз напомену да се риболовцима признаје испит који су положили у ФБиХ, Брчко дистрикту или другој у држави.

– Трошкове полагања испита од 30 KМ плаћа кандидат. Треба напоменути да на сајту Спортског риболовног савеза већ постоји приручник за полагање испита – наводе из „Укрине“ уз подсјећање да све формуларе и остале информације могу добити у просторијама овог друштва.

Дозволе

Из Спортског риболовног друштва „Укрина“ подсјећају да су уведене и сезонске дозволе које за период од 180 дана коштају 135 KМ и односе се на зону којом управља издавач дозволе. Годишње дозволе се издају закључно са  30. септембром, а лани је „Укрина“ имала 317 чланова.

Related posts

Од 4. до 6. јануара нови базари за Михајла

admin

Прва смјена корак ка слободној недјељи

admin

ПРВАЧИЋИ РАЗВЕСЕЛИЛИ СТАНАРЕ „ЗЛАТНОГ ЛУГА“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još