Конкурси

ОБАВЈЕШТЕЊЕ – ИЗБОРИ У МЈЕСНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА

ОПШТИНА ДЕРВЕНТА

СКУПШТИНА ОПШТИНЕ

ОПШТИНСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА

 

О  Б  А  В  Ј  Е  Ш  Т  Е  Њ  Е

 

Општинска изборна комисија Дервента обавјештава  грађане општине Дервента да ће избори за чланове савјета мјесних заједница бити одржани у недјељу, 6. октобра 2019. године, од десет до 17 часова.

Избори за чланове савјета расписани су за 40 мјесних заједница на подручју општине Дервента.

Општинска изборна комисија подсјећа да рок за предају захтјева за овјеру кандидатских листи истиче у  петак, 20. септембра 2019. године, у 15.30 часова.

Кандидате за чланове савјета мјесних заједница могу предложити:

– најмање 30 грађана који имају пребивалиште на подручју мјесне заједнице,  а мјесна заједница има до 1.000 регистрованих бирача;

– најмање 50 грађана који имају пребивалиште на подручју мјесне заједнице, а мјесна заједница има од 1.000 до 5.000 регистрованих бирача;

– удружења грађана која дјелују на подручју општине Дервента и

– политичке странке које на подручју општине Дервента имају општински одбор или други вид организације.

Овлашћени предлагачи предлажу највише онолико кандидата колико се бира чланова савјета за ту мјесну заједницу, а предложени кандидати морају да буду уписани у Централни бирачки списак и да имају пребивалиште на подручју мјесне заједнице за коју се кандидују на дан расписивања избора (16. јул 2019. године).

Приликом предлагања кандидата, овлашћени предлагачи морају водити рачуна о равноправној полној заступљености у складу са чланом 20. Закона о равноправности полова у БиХ („Службени гласник БиХ“, број; 32/10 – Пречишћени текст), тако да је један од полова заступљен најмање 40 одсто на кандидатској листи и територијалној заступљености мјесне заједнице.

Сви потребни обрасци могу се преузети у сједишту Општинске изборне комисије у згради органа општине Дервента, канцеларија број 19, као и на интернет страници општине Дервента www.derventa.ba  у рубрици „Избори у МЗ општине Дервента“.

Упутство о организовању и спровођењу избора за чланове савјета мјесних заједница, као и Упутство о роковима изборних активности за одржавање избора за чланове савјета мјесних заједница општине Дервента, могу се такође преузети на интернет страници општине Дервента www.derventa.ba.

Све додатне информације могу се добити на број телефона 053/315-112

Датум: 17. септембар 2019. године

ОПШТИНСКА ИЗБОРНА

КОМИСИЈА ДЕРВЕНТА

СПИСАК МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА

 

Related posts

КОНКУРС – КЛУБ ЗА ДЈЕЦУ „ВУЧКО“

admin

ИЗВЈЕШТАЈ МАТИЧНЕ СЛУЖБЕ

admin

ОБАВЈЕШТЕЊЕ – ЗЕМЉИШТЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još