Конкурси

ОБАВЈЕШТЕЊЕ – УПИС ПРВАЧИЋА

Основна школа „19. април“

ОБАВЈЕШТEЊЕ

о упису ученика у први разред за школску 2019/2020. годину

Према Закону о основном васпитању и образовању у први разред уписују се дјеца која до 1. септембра текуће године навршавају шест година и која су психофизички способна за праћење и савладавање васпитно – образовног програма у школи. У први разред школске 2019/2020. године уписују се дјеца која су рођена 2013. године.

Такође, могу да се упишу и дјеца која до краја текуће године навршавају шест година, а за коју комисија утврди физичку и психичку зрелост. У први разред уписују се и дјеца која имају више од шест година, а која због болести или других разлога нису била уписана у школу.

Упис дјеце обавља се у априлу и мају. Родитељи су дужни да у прописаном року упишу дијете у основну школу, брину се да редовно похађа наставу и обавља друге школске обавезе.

Позивамо све родитеље/старатеље чија су дјеца дорасла за упис у први разред да се у другој половини марта јаве у школу ради евиденције и одређивања термина тестирања. Пријава ученика за упис обавља се на број телефона: 053/333-093 од 18. до 22. марта 2019. године (од 7 до 15 часова).

При упису ученика у први разред прилаже се сљедећа документација:

– љекарско увјерење издато од надлежне здравствене установе којим се процјењује здравствена способност дјетета за полазак у школу;

– извод из матичне књиге рођених;

– потврда о мјесту пребивалишта издата од надлежног органа;

– уколико је у питању дијете са сметњама у развоју, потребно је приложити налаз и мишљење првостепене стручне комисије за процјену потреба и усмјеравање дјеце и омладине са сметњама у развоју.

Упис ученика (процјену психофизичке зрелости) обавља стручна служба школе у априлу и мају 2019. године.

                                                                               Директор школе                                                                                  Елвира Миљић, мр

Related posts

ОБАВЈЕШТЕЊЕ – ЗЕМЉИШТЕ

admin

ЛИЦИТАЦИЈА ЗА ЗАКУП ОПШТИНСКИХ ПРОСТОРИЈА

admin

БРАЋА ЂУКИЋ – ОГЛАС

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još