ИЗДВОЈЕНОНовости

ОБИЉЕЖЕН ДАН ОРУЖАНИХ СНАГА БиХ

Оружане снаге БиХ формиране су прије 14 година, а 1. децембар, Дан Оружаних снага, обиљежили су данас припадници Инжињеријског батаљона у касарни „Здравко Челар“.

На почетку обиљежавања, испред представника политичког и јавног живота Дервенте, постројили су се припадници Инжињеријског батаљона, а команданта касарне мајор Владимир Бојић рекао је да су Оружане снаге БиХ до сада оствариле вриједне и запажене резултате.

– Они се посебно огледају у пружању помоћи цивилним структурама у кризним и ванредним ситуацијама и помагању локалним заједницама, операцијама хуманитарног деминирања, учешћу у обукама и операцијама подршке миру и мировним мисијама Уједињених нација, као и рјешавању вишкова наоружања и муниције – рекао је Бојић додајући да је задовољан оствареним.

– Најважније је да смо завршили све планиране обавезе и да није било инцидената ни повреда војника, нарушавања безбједности и слично. Највећа сатисфакција је да послије обављеног посла сви буду здрави, а из свих радова научимо лекцију – рекао је Бојић.

Додао је да очекује да у предстојећој години припадници Инжињеријског батаљона буду ангажовани на десетак пројеката.

– У протеклој години радили смо за цивилне структуре санацију путева у општинама Берковићи и Источни Нови Мостар, а били смо ангажовани и за војне структуре. Спремни смо да одговоримо свим изазовима који буду постављени испред нас, а свим припадницима ОС БиХ желим да тако и наставе – додао је Бојић.

У оквиру обиљежавања Дана оружаних снага претходно је одржана традиционална манифестација „Дан отворених врата“, током које су припадници Инжињеријског и Деминерског батаљона изложили и представили становништву машине и опрему које користе у раду, као и демонстрирали како изгледа деминирање уз помоћ паса трагача, а новина су били роботи и спуштање низ зид зграде.

Тада су своју опрему посјетиоцима касарне представили и припадници Полицијске станице Дервента, Жандармерије и Ватрогасне јединице.

Related posts

ПРЕЦИЗИРАНИ КОРАЦИ ЗА САРАДЊУ ДЕРВЕНТЕ И ВЕЛИКЕ КЛАДУШЕ

admin

План уписа освјежен медицинским
и банкарским техничарима

Derventski List

МАСКЕ ВИШЕ НИСУ ОБАВЕЗНЕ НА ОТВОРЕНОМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još