ИЗДВОЈЕНОНовости

ОБНОВЉЕНЕ ЗАЛИХЕ КРВИ

Општинска организација Црвеног крста данас је у касарни „Здравко Челар“ организовала другу овогодишњу акцију добровољног даривања крви, којој се одазвало 130 добровољних давалаца крви, а прикупљене су 93 дозе.

– Задовољни смо одзивом и захваљујемо се свима који су препознали значај ове акције. Захвалност дугујемо и Општинској управи на разумијевању и несебичној подршци за све активности Црвеног крста, а поготово када су у питању акције добровољног даривања крви. Акцији су се одазвали људи који су више од 80 пута даривали драгоцјену течност, али и неколико оних који су дошли по први пут. Посебно ми је драго што се, без обзира на љетњи распуст, одазвао и одређен број ученика – истакао је секретар ОО Црвеног крста Радислав Кујунџић.

Добровољне даваоце крви посјетио је и начелник општине Милорад Симић, казавши да акције даривања крви представљају посебну мисију.

– То је нешто што посебни људи раде, тачније, они који су схватили шта значи дати драгоцјену течност за добро људи којима је помоћ потребна. Локална управа настоји да сваку акцију добровољног даривања крви подржи, како морално, тако и финансијски у складу са могућностима. Без обзира што је за ово доба године карактеристичан мањи број давалаца, акција је ипак била успјешна, што је за сваку похвалу – рекао је Симић.

Related posts

УЗИМАЊЕ БРИСЕВА И ПРЕГЛЕД СТОЛИЦЕ ОД 15. ЈУЛА

admin

Духовна ризница дервентског краја

admin

Прослављени значајни јубилеји образовања у Жеравцу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još