Култура

Објављен зборник „Код куће остани, животе одбрани“

У зборнику пјесма под називом „Kод куће остани, животе одбрани“, која је објављена у издању Српског књижевног клуба „Вихор“ Дервента, нашло се 50 радова пјесника из Републике Српске, БиХ, Србије и Македоније, и то како би остао траг о времену које је обиљежио корона вирус.

Збирку су осмислили и припремили чланови „Вихора“ Милорад Мишо Ђурђевић и Ненад Симић као свједочанство о промјенама које је у свакодневицу унијела појава корона вируса.

Књижевник Ранко Прерадовић је у рецензији збирке истакао да су пјесници и умјетници, осјећајући све околности нововремена, саосјећајући са својим народом, исказали својим дјелом оно што су проживјели и доживјели.

Књижевник Недељко Санчанин истиче да пјесничка пера своја дјела у овој књизи остављају на вјечно трајање, јер је све пролазно само је књига вјечна.

– Акцентирана су херојска дјела љекара, медицинских сестара, техничара и бабица у пружању помоћи у спасавању живота, а вирус Ковид-19 унесрећи је човјечанство о чему и књижевници овом књигом износе свој суд – наводи Санчанин.

Илустрацију корица збирке потписује Горана Шаренац, а унутрашњости Евита Бојковац, а из „Вихора“ наводе да ће промоција бити организована чим епидемиолошка ситуација то дозволи.

Related posts

„Лија“ нови члан дружине

admin

Изложба оплеменила „Дервентско срце“

Derventski List

„Дедалова радионица“
донијела снажне поруке

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još